Petter Nilsson(SD)

Stark SD opinion – men – borde gå än bättre!

Sverigedemokraterna går framåt i opinionen. Något bland annat Aftonbladet haft svårt att förstå, i ljuset av Kalla Faktas så kallade ”avslöjande”.
Klägget. Som inte tycks förstå satir och humor.

Träffade också någon vid valstugan tidigare i veckan som nogsamt kategoriserade både filmen team america och serien south park som högerextremt.
Inte satir. Högerextremt.
En intressant ingång kan tyckas. Känner själv människor med radikal vänsterideologisk hemvist som tycker skaparna av både filmen och serien är duktiga på att slå åt alla politiska håll.
Äh. Det blev lite av ett sidospår, därav efterhandskursiveringen av detsamma.

Iallafall går Sverigedemokraterna framåt i opinionen.

Och jag har ytterst svårt att förstå varför Sverigedemokraterna inte går fram ännu mer i opinionen. Tillför denna twitterpost för att motivera varför jag förvånas över att Sverigedemokraterna inte fått större stöd i opinionsundersökningen.

Etiketter: , , , , , ,

18 kommentarer

 1. Hasse

  SD har en bas av kärnväljare på omkring 20 procent, men har svårt att få högre siffror än det. Avslöjandena om trollfabrik och Putinanhängare högt upp i partiets verksamhet avskräcker många från att välja partiet. Jag är övertygad om att det finns många från det nu nedlagda ”Ny demokrati” som idag röstar på SD, dvs. människor med lite udda framtoning och udda åsikter som inte passar in i mer etablerade partier. Representanter för SD har också i mångt och mycket inte visat upp en statsmannamässig förmåga att ta ansvar för landet. Sedan uppfattas partiet som ett enfrågeparti. Ett sådant parti har svårt att växa. Partiet är också alldeles för beroende av Jimmy Åkesson. När han slutar är det slutet för SD.

 2. Mique

  Tyvärr Petter Nilsson, du gör dig själv, ironiskt nog, till en parodi genom dina taffliga försök till att vara satirisk. För att förstå och kunna använda sig av satir, så behövs ett visst mått av intelligens! Ett gott råd till dig Petter Nilsson, som bloggägare borde du se om ditt eget hus, som är fyllt med målvakter, i form av influencers, internet troll och botar!

  • Johan

   Vet du om Mique att du kan få återvändarbidrag du ansöker om det hos migrationsverket för du verkar ändå inte trivas i Sverige eller skaffa dig ett arbete.

   • Mique

    Tjena Johan-tomten! Som ålderspensionär sedan tre år, efter fyrtiofem år som statsanställd och egenföretagare, så anser jag att jag lever gott på min pension.Varför skulle jag flytta tillbaka till mitt födelseland? Jag har min familj och de flesta av mina vänner och bekanta i Sverige. Jag har gjort min värnplikt och ett antal repövningar som svensk flygbasjägare. Jag älskar sill, kräftor och surströmming! Jimmie Åkesson har, enligt egna utsagor, inte gjort värnplikten och äter inte sill, kräftor eller surströmming, däremot gillar han pizza och kebab, kanske är det ”Jimbo the Kid” som borde flytta till ett annat land än Sverige, förslagsvis Italien eller Turkiet. Har du gjort värnplikten, äter du sill, kräftor och surströmming, vad äter du för flingor/musli till frukost?

 3. Leif

  Många svenskar ser ju Ryssarnas levandssätt som positivt. Så det förvånar mig inte att man vill rösta på er.

 4. Basic Rules

  Kan gå bättre, resultatet hittills visar på potentiella framgångar. Men då. Måste ni sluta hålla i kjolen på på Moderaternas. NU, inför EU valet finns denna möjlighet utan att störa stödet till fjollan Uffe.
  Den tyska politikern Sahara Wagenknecht, fd kommunist numera vänster konservativ visar att
  Opinionen mot etablissemanget växer oavsett ideologi. I flera sakfrågor ligger hon nära Alternativ fur Deutchland. Inget stöd till proxykriget i Ukraina, billig och trygg rysk energi och slut på massinvasionen (den fullskaliga) från MENA. Dvs nationens och folkets väl i första hand. Ni har hamnat på fel sida historien genom ogenomtänkt fegt agerande, EU, Nato och Israel är
  Sådana områden!

 5. Bergis

  Heja! Petter Nilsson. Nyss lagt min röst på Sverigedemokraterna i EU-valet. De godhetsknarkande vänsterliberala bittra typerna med ansiktsförlust som är här inne och kommenterar ska man inte bry sig om. Man ska inte bry sig om mobbarna.

 6. Pär Sehlstedt

  När valresultatet kommer är det vi inom SD som skrattar och ler. Klägget, dessa osaliga andar med sitt tungomålstalande och frasmakeri lever i sina skyddade enklaver och förstår inte den omkringliggande världen.

  • Lars Gidlöf

   Jasså. Ja, tycker man om nazister och liknande så röstade man väl på SD, de sjöngs ju redan på deras valvaka rasistiska sånger. Och sen föredrar du alltså att vi ska va mer ryssvänliga, varför då?

 7. brorson

  Centerpartiet, som är det mest anti-liberala och fackföreningsfientliga partiet i Sveriges riksdag, vill kasta ut Liberalerna ur den liberala gruppen i EU-parlamentet för att L ingår i en regering som stöds av SD (som faktiskt inte är ett regeringsparti). Att L ändå gör nytta i regeringen (och förhoppningsvis även kommer att göra en del nytta i EU-parlamentet) bevisas av nedanstående notis:

  ”Partiledare Johan Pehrson presenterar flera förslag för att begränsa gängmedlemmars rörelsefrihet vid en pressträff i Malmö. Gängkriminella ska inte kunna starta företag någonstans inom EU.” Pehrson förklarar att kriminella som fått näringsförbud i Sverige, kan starta nya företag i andra EU-länder och fortsätta sin kriminella verksamhet, även i Sverige.

  Det är ju helt klart att ”Stockholmsklägget” (ledarskribententer och vissa kolumnister i de ”liberala” Stockholmstidningarna samt vissa ”liberala” landsortstidningar, som hugger den egna partiledningen i ryggen, stödjer de kriminella nätverken och försöker stoppa alla åtgärder, som kan hejda deras framfart. Ja, de försöker fälla regeringen. När en av dessa kolumnister, som försöker omintetgöra hela regeringens regeringsduglighet, påstår att SD inte är moget att sitta i en regering, blir det påståendet märkligt, när den största partiskadliga falangen finns i det egna partiet.

  Och det är medlemmar i Liberalernas Stockholmsavdelning, som hoppas på välbetalda tjänstemannajobb i den högsta statsförvaltningen efter en socialdemokratisk valseger. Som tack för hjälpen. Jag tycker ärligt talat synd om de många hederliga liberaler, som utan att snegla på personliga belöningar, arbetar för det som de tror på, men som jag kanske inte tror på. Men jag måste gratulera dessa hederliga liberaler till att ha hittat ett område, inom vilket få kan förneka att det behövs ökad överstatlighet, nämligen kampen mot den gränsöverskridande brottsligheten.

  Så här är det. Om man inte söker konflikt för konflikternas egen skull, går det att hitta gemensamma åsikter och intressen med nästan alla meningsmotståndare. Även med Villy Hansen, för att han brukar framföra sina kontroversiella åsikter (inte minst om SD) på ett civiliserat sätt. Hans senaste inlägg (om värdet av olika kulturer, men gemensamma lagar, som alla måste rätta sig efter, samt integration) skulle jag nästan ha kunnat skriva själv.

  Enligt min mening har SD en överdriven tro på en snabb assimilation av invandrare. Men tycker mig dock se en viss bättring hos SD på den punkten. Som exempel går det att finna gemensamma åsikter även mellan kristna sverigedemokrater och troende muslimer. Det beror på vilka koran-tolkningar som de senare stödjer. Dessutom tror jag att genuina flyktingar, som har kommit till Sverige för att få skydd, vill ha skydd och slippa besväras av regim-agenter och kriminella.

 8. brorson

  Däremot tror jag att en invandrare, som vill försörja sig genom eget arbete och vill ha åtminstone lägsta avtalsenliga lön, inte vill ha C:s massinvandring av billig utländsk arbetskraft, vars egentliga syfte är att pressa ner löner och öka arbetslösheten – samt ytterligare sänka ersättningsnivåerna i socialförsäkringssystemen. Med C:s invandringspolitik (våra redan höga skatter räcker inte till försörjning av hur många arbetslösa som helst) uppstår risk att man måste begå brott för att kunna överleva.

  Samtidigt som många inom vänstern fortsätter att bortförklara den höga brottsligheten med socioekonomiska faktorer, drar sig inte samma vänster för att räkna med stöd av ett parti, vars politik går ut på att förvärra de socioekonomiska skillnaderna, så att de i mycket högre grad än nu blir brottsdrivande faktorer. Idag behöver inga barn till föräldrar, som inte är missbrukare eller har andra problem, gå hungriga till skolan. Men så kommer det att bli med C-politiken. Och invandrarfamiljerna kommer att drabbas hårdast av sänkta löner, ökad arbetslöshet och ännu lägre bidrag när fler ska dela på de krympande anslagen.

  När bondebefolkningen minskade behövde Bondeförbundet (nuvarande Centerpartiet) nya väljargrupper. Med namnbytet försökte man locka alla småföretagare – men med en alltmer arbetarfientlig politik. Som ledde till ökat tapp av kärnväljare. ”Familjejordbruken”, där båda makarna arbetade i det egna företaget, är nu historia. Den ena maken är numera lönearbetare – även inom andra småföretag. Kommunvalet 2014 blev ett katastrofval för C, och ett makalöst segerval för SD, i gamla C-valkretsar på landsbygden. C började då storsatsa på invandrar-valkretsar i storstadsregionen. Jag gissar att valet 2026 blir ett nytt katastrofval för C, med SD, V och Nyans som segrare.

  Stockholms-klägget försöker nu skrämma upp väljarna med att SD är på väg att bli ”det nya vpk”. Vilket med stor sannolikhet kommer att göra de flesta kvarvarande vänstersossar till SD-väljare. Och även åtskilliga gamla miljöpartister, som tycker att det har offrats nog mycket natur för klimatet. Häromdan träffade jag en klimataktivist som tvingades erkänna att koldioxid-utsläppen HAR MINSKAT (i förhållandet till körsträckan) sedan reduktionsplikten avskaffades.

  Vilket han bemötte med att den koldioxid, som kommer från biobränslena är ”cirkulär”. Hör ni själva hur dumt det låter? Kan träden skilja mellan fossila och cirkulära CO2-molekyler? Ju mer koldioxid i luften, desto mer växer träden och andra växter, förutsatt att det finns tillräckligt med näringsämnen, vatten och solljus. Med andra ord återförs den fossila koldioxiden till cirkulationen, eller kretsloppet, som var ett modeord, som alla miljöpartister svängde sig med, när partiet var nytt. Jag tror att många gamla miljöpartister minns med saknad det gamla parti, som den en gång gick med i. Och med stor förvåning ser att SD driver en del av de frågor, som de då kämpade för.

  Lever SD upp till alla de förväntningar som nu ställs på partiet (en chans att bli inte bara det nya vpk utan också det nya miljöpartiet och största parti bland muslimska väljare)? Nej, inte ännu.

 9. brorson

  Som bekant bestäms priset på en vara eller tjänst (även arbetskraft) av utbud och efterfrågan. Detta är LO väl medvetna om, eftersom man av just denna orsak har haft svårt att försvara medlemmarna i sina låglöneförbund – som p.g.a. sina låga löner inte haft råd med medlemsavgiften till facket. Vilket har lett till en ond cirkel: låga löner – färre fackanslutna – dålig förhandlingsposition – ännu lägre löner (d.v.s. små lönelyft, som inte kompenserar för inflationen).

  Och det är i synnerhet lågutbildade redan hitkomna invandrare, som drabbas. Och deras svenskfödda unga vuxna barn. Det är just dem, som Muharrem Demirok och hans ekonomisk-politiska talesperson Martin Ådahl vill trycka ner i skiten ännu mer. Genom NY massimport av billig utländsk arbetskraft, under humanitetens täckmantel.

  Den öppna arbetslösheten i Sverige var redan för några månader sedan över 8 % och den totala arbetslösheten över 14 %. Som en ödets ironi motsvarar den kända totala arbetslösheten liks många arbetstimmar som bortfallet av arbetstimmar vid sänkning av arbetstiden för alla arbetande med 5 timmar per vecka. Mot den bakgrunden framstår en sänkning av den lagstadgade arbetstiden till 35 timmar / vecka. I synnerhet om man inte räknar med full sänkning för dem som redan har kortare arbetstid än 40 timmar / vecka. I synnerhet om man räknar årsarbetstid, eftersom många har avtal om längre semestrar, ledighet under klämdagar, etc.

  Vänsterpartierna har nu börjat överbuda varandra med orealistiska krav på ännu kortare arbetstid. Vi har redan nu en strukturell arbetskraftbrist inom vissa sektorer. För att klara en lagstadgad arbetstidsförkortning behövs stora förändringar av Arbetsförmedlingen, som vid sidan av Trafikverket, är en av våra mest dysfuntionella myndigheter. Här har arbetsmarknadsminister Johan Pehrson, L, en viktig uppgift, som han inte torde klarar med alla knivar i ryggen från politiskt omogna medlemmar i sitt eget parti – i synnerhet inom Stockholms-avdelningen.

  Du måste ut och träffa vanliga arbetare, Johan, både dem som har jobb, och dem som hade varit arbetare, om de haft jobb. Fråga dem om deras erfarenheter av Arbetsförmedlingen. Du måste också träffa företrädare för LO:s låglöneförbund och höra deras erfarenheter av sin närmast hopplösa uppgift att förhandla upp lönerna inom branscher med stenhård lönekonkurrens från billig nyimporterad utländsk arbetskraft.

  Numera även Byggnads, som tidigare (innan Holmlund blev heltidspolitiker) var ett av LO:s höglöneförbund.
  Vad beror ökningen av dödliga arbetsolyckor på byggarbetsplatser på? Jag vågar påstå: Den kraftiga ökningen av andelen utländska byggnadsarbetare – som skett samtidigt med den ökade arbetslösheten bland svenska byggnadsarbetare.

  Vad som behövs är inte – som Holmlund vill ha – en ny byggboom, utan en reformering av Arbetsförmedlingen, samt ett totalstopp för all arbetskraftimport med undantag för den högspecialiserade expertnivån med löner över 60,000 kr / mån. Den kraftiga ökningen av arbetslösheten bland akademiker är ett reellt hot mot lågavlönades chans att få jobb.

  • brorson

   Lågutbildades chans att få jobb. Högutbildade klarar de flesta jobb, som lågutbildade klarar, men inte tvärtom. Vi måste ha en migrationspolitik, som skyddar de lågutbildade (bland dem första och andra generationen invandrare) mot konkurrens från billig, nyimporterad arbetskraft. Arbetslösheten bland unga invandrare är minst tre gånger så hög som den genomsnittliga öppna arbetslösheten.

   En anledning är att den statliga Arbetsförmedlingen fungerar så illa, så att arbetsgivare undviker att rekrytera genom Af, utan i stället rekryterar genom personliga kontakter. Detta drabbar förvisso också etniska svenskar, speciellt i bruksorterna, men i mycket högre grad invandrarungdomar, som lever utanför det svenska samhället och alltså saknar nödvändiga kontakter.

   Problemet bortförklaras med ”strukturell rasism”. Problemet beror snarare på för mycket centerpolitik. Ett alltför stort överskott av låg- och numera även medelutbildad arbetskraft.

   • Mique

    Tjena ”Brorson”! Får du betalt för antalet ord du skriver, i form av rent svammel i dina fjolliga kommentarer? Det torde inbringa dig en bra extrainkomst, som skattebetalarna står för, i form av statsbidrag till sverigedemokraternas trollfabrik.

 10. Mique

  Jag noterar, föga förvånad, att du fortsätter att publicera rysk statskontrollerad propaganda och desinformation på din blogg! Snart dyker väl din ”gästföreläsare” från näste åtta upp igen på din blogg. Det absolut största hotet mot Sveriges befolkning är sverigedemokraterna!

 11. brorson

  Kultur är ett mångtydigt begrepp. Det finns bra och dålig kultur samt bra och dåliga kulturer. VH anser att han blir kulturberikad av att äta eritreansk mat. Men hans eritreanska vänner blir inte kulturberikade av att äta surströmming. Och dessutom bör sverigedemokrater sluta äta pizza, om de vill vara politiskt konsekventa. I början av 2000-talet betydde integration ömsesidig anpassning, vilket många svenskar reagerade mot. Man ska väl ta seden dit man kommer och inte tvinga ursprungsbefokningen att anpassa sig till nykomlingarna? VH slår emellertid fast att svensk lag ska gälla för alla. Men det finns också ett antal ”oskrivna lagar”, som även nykomlingarna bör rätta sig efter för att undvika missförstånd och konflikter.

  Sverige har en skyhög och ökande arbetslöshet. Numera även bland personer med akademisk examen efter år med högre studier. Många läser in ännu en examen i hopp om att få ett akademiskt jobb. Utan att detta redovisas i statistiken över den dolda arbetslösheten. Problemet är inte att de inte behövs, utan för att det saknas pengar till fler anställningar inom många skattefinansierade verksamheter. Så uppstår en skenbar arbetskraftbrist tillsammans med hög arbetslöshet hos personer med just den kompetens som efterfrågas.

  S har numera blivit ett chefsparti, som talar illa om privata arbetsgivare, men själva sprider myter om svenskar som odugliga och arbetsovilliga. Och märkligt nog sprider samma fördomar om invandrare, som har bott några år i Sverige, lärt sig svenska och har läst vilka rättigheter man har som anställd. De har dock pratat med andra arbetsgivare, som kan berätta om arbetssökande, som inte visat intresse för det jobb de sökt, ditskickade av Arbetsförmedlingen för att få en stämpel. Det kan exempelvis vara en utbildad yrkesarbetare, som väntar på att ett jobb, som han / hon är utbildad för, ska bli ledigt. Detta förstår inte dagens S-politiker, eftersom arbetslösa arbetare inte är välkomna som medlemmar i S. Problem:

  1) En dysfunktionell arbetsförmedling, som inofficiellt har gjort till sin huvuduppgift att dölja arbetslöshetens verkliga omfattning.
  2) AF förmedlar inga jobb, ”matchar” inte arbetsgivare och arbetssökande med just den kompetens som arbetsgivaren ifråga behöver.
  3) Bortskämda arbetsgivare, som förväntar sig att ”samhället” ska göra allting, i stället för att själva utbilda personalen.
  4) En berättigad rädsla hos arbetsgivare, särskilt småföretagare, för att anställa fel person och drabbas av stora skadestånd vid uppsägning av denne.
  5) Inlåsningseffekten. Den, som har jobb, vågar inte säga upp sig för att prova någonting nytt.

  Till detta kommer också förändringar av arbetslivet, som medfört att tjänster för lågutbildade har försvunnit, inte minst inom vården. Sjuksköterskor har tagit över undersköterskors arbetsuppgifter, och de har tagit över sjukvårdsbiträdenas arbetsuppgifter. Läkare har tagit över läkarsekreteras arbetsuppgifter. Detta har lett till arbetslöshet bland de lägre utbildade och stress och utbrändhet hos de högre utbildade.

  Det var priset, som sjuksköterskorna fick betala för sina lönelyft, Men det får man väl inte säga under pågående konflikt. Inom industrin har arbetare tagit över arbetsledares och tjänstemäns arbetsuppgifter, vilket fungerade bra, så länge flertalet arbetare var svenskar med minst nioårig grundskola. Efter den massinvandring som varit behövs nya instegsjobb för unga invandrare med usla skolresultat, och arbetsledare som ”säger till”. Som det var förr.

  • Mique

   Tjena ”Brorson”! Apropå din tidigare fråga, ”Var grisen hans egen pappa?”. Nej min far är inte en gris, som jag skrev i min kommentar till internettrollet ”Marko”, så var det vår granne som födde upp ett mindre antal grisar på sin lantgård. Är din ”fästmö”, som tycks vara bosatt lite varstans i Sverige, en sugga? Det tycks som om konceptet ”Mique” gör dig förvirrad, osäker och desperat, Petter Nilsson kanske borde se sig om efter en ny målvakt/influenser?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.