Petter Nilsson(SD)

Politiker som underskattar väljare!

Såg Lennart Holmlund skrivit sig ett blogginlägg efter en relativt lång period av tystnad. Inläggets titel förklarar att man inte ska rösta på SD.

Inlägget syns skymta mellan två moderater som förkunnar sig stå för diverse adjektiv.
Adjektiv såsom frihet är förstås ett resultat av politiska åtgärder.
Relativt övertygad om att väljare förstår att Sverige mår bra av att behålla undantaget från Schengenavtalet. Ni vet det vi har mot Danmark. Svenska medborgares friheter blir inte bättre med en ökad införsel av vapen och illegala invandrare. Samtidigt vet väljarna att ”friheten” från gränskontroller att det kommer att gynna kriminella element.

Förr fungerade det antagligen bättre att godhetssignalera och nedvärdera sina politiska motståndare.
Idag finns internet. Gemene väljare är tillräckligt utbildad att ta reda på vad olika partier står för, och utvärdera värdet av förslag.

Det finns förstås de som inte vill ge väljare en komplett bild av verkligheten. Det finns de vars verklighetsförklaring – och problemformulering – beror av att mottagare inte förstår vilka problem vars lösning behöver prioriteras.
Det är inte ett bra sätt att bygga ett bättre samhälle. Det är heller inte att främja demokrati.

Klägget har därtill kört trollfabriksretorik länge. Väntar mig att det fortsätter åtminstone till ep-valdagen.

Jag ska avrunda med att be dig som läser inlägget att gå och rösta.
Trevlig start på veckan gott folk, och kom ihåg att dricka vatten ute i värmen.

Etiketter: , , , ,

23 kommentarer

 1. kenth

  Även L enligt vad jag såg på tv2 just nu kommer i framtidens regeringsval utesluta samarbete med SD.

 2. Mique

  Tjena Petter Nilsson! ”Gör dig inte svensk” grabben! Att du är underställd ”de fyras gäng” och supportrad av sverigedemokraternas trollfabrik, i form av målvakter/influensers, internettroll och botar, är ingen hemlighet. Att lägga sin röst på ett rasistiskt och nazistiskt politiskt parti, är att slänga Sveriges demokrati i närmaste ”delfinsjö”! Släpp aldrig någonsin brunskjortorna över bron igen!

 3. Agneta

  Man upphör aldrig att förvånas! Lyssnade på SVT forum, och där ställer en vänsterpartist frågan om SD är inblandade i LVU kampanjen.
  Erinrar mig då när Linda Snecker(V) inför valet 2022 stod i Skäggetorp och skrek inför folksamlingen där att ”man vill omhänderta era tvååringar om de inte talar perfekt svenska”
  Hon fick visserligen en del kritik efter uttalandet men det tystades ganska snart ner av media
  På söndag får SD min röst!

  • Mique

   Tjena internetnassen! Läs hela Lennart Holmlunds inlägg! Är ett blogginlägg skrivet för fyra år sedan, nyss? Som vanligt gör du dig till åtlöje!

   • Marko

    Tjena patetiska trollet.
    Ätit för mycket goda yxskaft på senare tid?

    Som alltid skriker sossar om rysskopplingar. ( I brist på någon egen politik öht )
    Och som alltid så visar det sig att dom själva är dom största Putinkramarna.
    Men för en sosse gäller bara vad dom ljuger om idag?
    Inte vad dom i praktiken gjorde igår?
    Inga rötter?

 4. Marko

  Kan tillägga att EUs stadgar bör hantera metoder för styre och inte detaljfrågor.
  Rätt till abort är en detaljfråga som inte bör behandlas.
  Är abort dessutom hotad?
  Känns som en ickefråga man försöker vinna röster på.
  Alternativt är dom rädda att grupper dom massimporterar ska hota den?
  Men förnekar då samtidigt att det är risk för övrig islamisering av samhället.
  Logik hänger då inte ihop..

  • Mique

   Tjena internettrollet! Rätten till abort är en global fråga för alla världens kvinnor, något som fjollor har svårt att förstå!

  • Mique

   Vi vet att logik inte är din starka sida. Till exempel, ”delfinerna i våra sjöar”, skillnaden mellan den franska och ryska flaggan, hundra miljoner euro som enligt dig är tio miljarder svenska kronor, det finns många fler exempel!

 5. Björn

  Ler stort när jag läser Herr Holmlunds inlägg, ser oftast ut som en lågstadieelevs tappra försök till en uppsats med tanke på avsaknaden av korrekt meningsuppbyggnad/rättstavning och att man försöker läsa igenom det man skrivit, innan publicering.
  Är man någorlunda normalbegåvad och påläst förstår man att det mesta han skriver är rent ut sagt ”lögn och förbannad dikt” helt gripet ur luften.

  • Mique

   Byt ut Lennart Holmlunds namn, så blir din kommentar en mycket bra recension av signaturen ”Brorson”s kommentarer! Båda två tillhör det äldre lågutbildade klägget!

   • Björn

    Har Brorson en egen blogg? Varför skulle jag recensera ett enskilt inlägg, som inte ens har skrivit här.
    Är inte bekant med vilka skolor och utbildningar personen du nämner har, och tycker det är hyfsat oförskämt att kalla en icke offentlig/anonym person för ”Klägg”, säger mer om dig än han vill jag påstå.

  • Mique

   Tjena internettrollet! Du bekräftar enbart dina internettroll-fasoner, genom dina ständigt återkommande länk-hänvisningar. Det är märkligt hur någon förlöjligar sig själv, som du ständigt gör!

 6. kenth

  Var inte sovjetunionen vänster så det skrek om det?
  Är ryssland med putin Höger idag?
  Förstår inget.

  • brorson

   Svenska kommunister och (vänster-) sossar är våldsamt besvikna på Putin för att han inte har uppfyllt deras ljusröda drömmar om något slags demokratisk socialism, som vi har i Sverige med den politiskt styrda s.k. gröna omställningen med LKAB och det fossilfria stålet i spetsen och privata företag som jagar skattesubventioner i stället för försäljningsintäkter. Men vänta bara: Ju mer Tyskland under sin rödgröna politiska ledning ställer om till krigsekonomi, ju mer kommer även Ryssland att göra det: återinföra den s.k. krigskommunismen, som föregick den sovjetiska planekonomin. Med stora statliga beställningar prioriteras strategiska produkter före konsumtionsvaror. Denna typ av kommunism praktiserades av alla krigförande länder, även USA, under första världskriget. Skillnaden mellan Ryssland och andra kapitalistiska länder är att Ryssland nyligen har haft detta system och relativt enkelt kan återgå till detsamma.

   • Mique

    Tjena ”snorsvensken”! Desinformation i kubik från dig igen, när ska du skärpa dig och vara åtminstone lite saklig!? Vad äter du för flingor/musli till frukost? Är din ”fästmö” en sugga?

 7. brorson

  En marginell tillbakagång för SD räddade KD (som tappade ett mandat) och L kvar i parlamentet. Även M torde ha tappatt till KD och L. Att det inte blev den framgång för SD, som partiet hade räknat med, har förstås även andra orsaker.

  1) Som en del av regeringsunderlaget är SD inte längre det anti-etablissemangsparti, som partiet har varit.
  2) SD har vikit ner sig för mycket, sannolikt för att rädda kvar L i regeringen. Men vad hade hänt om L hade lämnat regeringen? Det hade varit slutet för L som riksdagsparti.
  3) Alla blir vi äldre. SD har blivit ett gubbparti, utan att de de nya gubbarna blivit gamla nog för att kunna skryta med ålderns visdom.
  4) När alltfler börjat genomskåda klimatbluffen fortsätter SD att försöka rida på två hästar samtidigt, som springer åt olika håll: Vi måste minska utsläppen, men inte i Sverige.
  5) Också denna nervösa rädsla för att någon partimedlem ska råka säga något ”olämpligt”.
  6) Men när det gäller de anonoyma kontona, så behöver ni fundera på om de verklige lockar fler väljare än de som stöts bort. Detta har skötts alltför professionellt, med anställd personal i samma partilokal.
  7) Det behövs bättre definitioner: Vem är invandrare och vem är utlänning? Om ”ausländer raus”, syftar på tillfälliga besökare, som är här för att begå brott eller avvisade som gömmer sig – eller legala som har rätt att vara här och kanske rentav har permanent uppehållstillstånd?

  • Agneta

   Anser inte att SD blivit ett gubbparti. Myndigheten för ungdoms och civilsamhället, MUCF, anordnade skolval för EU och då blev SD största partiet bland ungdomarna.
   Håller med om att SD viker ner sig för lätt i vissa sammanhang, medlemmar kan uteslutas om de råkar uttrycka sig lite obetänksamt.
   Märker också att Public Service använder ordet ”högerextrem” i var och varannan mening, hör aldrig ordet ”vänsterextrem” nämnas. För nog finns det vänsterextrema i Sverige!
   Trots allt har SD kvar sina 3 mandat i EU och deras grupp ECR växer, så det finns egentligen ingen anledning att vara alltför besviken!

 8. brorson

  SVT: ”Källor högt upp i partiet frågar sig nu om Jimmie Åkessons hårda kritik mot TV4 var rätt strategi i valrörelsen.” Media försöker splittra och lura SD att gå på defensiven. Ännu mer än man faktiskt gjorde, genom att inte försvarsställning, typ ”Det var ju bara satir”. Partiet borde ha gått till ett kraftigare motangrepp. Varför polisanmälde man inte Kalla fakta-reportern för olaga intrång? Han hade förstås blivit frikänd, men då hade man fått en debatt om det också, om partiska domstolar.

  Som jämförelse: En tjuv gör inbrott i en partilokal och råkar få syn på några hemliga dokument, som han fotar och säljer (dyrt) till media, som har hemliga konton för skattefria inkomster till tipsare. Själva avslöjandet och skattebrottet skyddas av Tryckfrihetsförordningen. Men inte inbrottet. Att bereda sig tillträde till privat område under falska förespeglingar om vem man är?

  Men med ett rejält motangrepp menar jag dock ett avslöjande hur storebror Bonnier media och lillasyster Skipstedt skapat en monopolliknande ställning som en bläckfisk på tidningsmarknaden och bedriver en massiv indoktrinering av svenska folket, vars like får sökas i länder som Iran och Nordkorea. Och hur public service dansar efter jättarnas pipa. Köpt upp och lagt ner konkurrerande tidningar. Finns knappast några fristående S-tidningar kvar. Vem styr den ”liberala” pressen? Partiet gör det inte. Ett tiotal personer inom ägarfamiljerna bestämmer vad som ryms inom den svenska åsiktskorridoren. Det vågar Johan Pehrson, så partiledare och minister han är, inte knysta om. I stället ska han sätta stopp för anonyma ”trollkonton”.

  Ärligt talat tycker jag av det lilla jag sett av dessa ”trollkonton” att de bjuder på erbarmligt dålig satir. Men det verkliga hotet mot demokratin kommer från annat håll. Från dem som gömmer sig bakom Voldarski. Jag minns med saknad 1970-talet, när vänsteraktivisterna vågade nämna de dolda makthavarna vid namn. Dagens s.k.vänster är i jämförelse skrutt. Och SD ser väl inga problem alls med kapitalismen, när man t.o.m. bejakar skolkoncerneras vinstutdelning (från barnindoktrinering – b l.a. om koldioxidens farlighet – under skoltid)?

  För att vinna måste man våga.

 9. brorson

  Vet inte om SD har underskattat eller överskattat väljarna. I en valrörelse, där sakfrågorna kommer i skymundan och kan vara svåra att förstå för en del väljare, kommer intrycket, som partiföreträdarna gör på väljarna, att spela en större roll. Trots behovet att locka fler kvinnliga väljare placerade SD en för de flesta väljarna okänd flintskallig gubbe i nedre medelåldern (sinnebilden för ”vita, heterosexuella män”) på första plats och en fet gubbe i övre medelåldern på andra plats. Själv skulle jag inte ha passat alls, eftersom många har sagt till mig att jag skriver bättre än jag talar. Det gäller nog Dick Erixon också. Jag tvivlar inte alls på att Weimers har en väldig kompetens. men den hade han haft större nytta av i parlamentet än i partiföreträdardebatten före valet. Hade jag fått bestämma valsedeln, hade den sett ut så här:

  1. Maria Rosander
  2. Beatrice Timgren
  3. Charlie Weimers
  4. Angela Lundberg
  5. Dick Erixon

  Därefter varannan kvinna och varannan man. Men de fem första är de viktigaste, eftersom partiet hade hoppats på fem mandat. Och då hade det med mitt förslag blivit tre kvinnor och två män.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.