Petter Nilsson(SD)

Grav varning från SVT: Väldigt röda temperaturer!

SVT utfärdar nu varning för den förskräckliga temperaturen om väldigt röd. Något jag sett aviseras runt 25°C.
I juni.

På SVT:s väderkarta syns det väldigt rött på sina håll. Mycket rödare nyanser är nog svårfunna.
Värmerekordet i Sverige om 38° från 1947 i juni skulle kanske få sig en egen nyans av röd. Varför inte gredelin?

I jämförelse.

Förstår att det finns de som gärna lyfter oproportionerliga miljöåtgärder till följd av en aning dramatiserad problembild kopplat till högre temperaturer. Samtidigt finns det lite av ett problem med att ropa varg i onödan.

Det sagt är 25°C lite för varmt för mitt blod. Solen är en baneman för ens pigment.
Glöm inte dricka vatten och – vid behov – vätskeersättning, och skänk gärna en tanke på riskgrupper i er omnejd.

Fortsatt trevlig sommar på er!

Etiketter: , , , , , , ,

25 kommentarer

  • Bättre förr

   Det kan ju vara skönt att koppla av lite i sommar och slippa höra om alla problem och katastrofer…
   Såg annars nyss att det brann i en batterifabrik i Sydkorea….Tur det inte var här i närheten….

   • leif

    Han skall då ha kredd att ha hittat på något ”intressantare” är führer Jimmies svammel om små groddorna.

  • Marko

   Detta är väl viktigast av allt med tanke på hur mycket det rapporteras om det?

   Vi kanske får sommar första gången på 3 år.

   Och glöm inte att träd självantänder vid 35 grader och havets kokpunkt är 25 grader.

   • Mique

    Tjena internettrollet! Hur har du det i värmen, är det hett om öronen på sverigedemokraternas trollfabrik? Spontan självantändning av träd, utan låga, sker först vid en yttertemperatur av 500-600 grader Celsius. Kokpunkten för vatten är 100 grader Celsius. Källor: Cambridge University Archives och Svenskt Trä.

     • Mique

      Tjena bängfjollen! Som vanligt är dina kommentarer helt befriade från substans och saklighet! Och åter igen ger du exempel på dina obefintliga kunskaper i det svenska språket! Du förlöjligar enbart dig själv.

 1. Jonsson

  Men hjälp! Och Svealand är värst drabbat. Språkröret Helldén jublade nyss över nya vindsnurror vid Bohuslän. Dessa borde istället omedelbart byggas i Stockholms skärgård, det framgår ju av väderkartan. Hur ska annars Stockholm kunna räddas, staden där alla miljöpartister bor.

  • Mique

   Tja internettrollet, Jimbo the Kid säljer ju ut Sverige till Putin. Fråga Jocke på sverigedemokraternas trollfabrik, om du inte kan få gå en grundkurs i det svenska språket!

 2. Agneta

  Självklart är det viktigast av allt, det ältas ju dagligen i vartenda nyhetsprogram ffa på SVT om den oerhörda hetta som hotar hela vårt klot.
  Klimatreportern Erika Bjerström flyger ju kors och tvärs över jorden i jakt på bevis för sin alarmistiska propaganda. Då handlar det tydligen inte om någon flygskam.

 3. Basic Rules

  En tidstypisk manipulation…Rött indikerar extremt(lite) vilket dumma tittare går på, dock ger temperaturen annat besked. Okey, om det skulle bli 35 grader Celsius blir det svart i rutan förhoppningsvis !

  • Mique

   Vart tog ditt Putin-vurmande vägen? Har Jocke på sverigedemokraternas trollfabrik beordrat dig att coola ner?

 4. Bättre förr

  Såg för några dar sedan att utsläppen ökar på jorden trots alla ansträngningar rån Sverige och en del andra västländer som under stora uppoffringar (för vanliga löntagare under eller med medelinkomst, höginkomsttagare offrar inte så mycket, de ha råd) minskat sina (dvs inom landets gränser (men inte globalt då vi köper så mycket från Kina och andra länder i Asien), länder som som ju ökar sina utsläpp så mycket att även de globala utsläppen ökar. Parisöverenskommelsen, som ju bl.a. innebär att jorden ”ska räddas” genom att framför allt vissa västländer ska släppa ut mycket mindre, inte alls håller, just för att alldeles för få människor ska offra mycket, medan många människor ska slippa bry sig om saken. Och dessutom får köpa grejer från de länder som inte behöver göra nåt, t.ex. elbilar från Kina.

 5. Stefan

  Alla stollar kan sitta och förneka faktum hur mycket ni vill. Att vi har ett klimathot begriper varenda individ med minst normal IQ. Att plocka enskilda tidpunkter för att bevisa en helhet är bara korkat.

 6. Villy Hansen

  I enlighet med partiordföranden för SD har han tidigare uttalat att han inte kunnat se något som kan benämnas för klimatkris varför ämnet inte är hett för en SD-are. Annars är problemet hettan. Men för Nilsson ligger det varmt om något.

 7. Jonsson

  Tidningen Näringslivet skriver om Skatteverkets nya förslag om rejält höjd elskatt. Vilket främst kommer att drabba kärnkraften men även vattenkraften. Om inte Ebba Busch stoppar detta.
  Är detta en sorts oproportionerlig miljöåtgärd från Skatteverket, eller vad annars?

  Väderprognoserna spelar roll för elpriset, elbörsen fick fnatt i Tyskland, när prognosen var fel.

 8. brorson

  Fredshotet har ersatt klimathotet som bästsäljande skrämselpropaganda. Tänk om det inte blir något världskrig. Hu, så hemskt. Pensionsfonderna blir värdelösa! Det är ju krigshotet, som håller uppe ekonomin. Kvällspressen skrämmer upp små barn i Sverige med att Putin vill ha fred, med följd att de svenska barnens pappor blir arbetslösa. Och att mamma inte får jobb på den nya soldatbordellen. Och värst av allt: Med fred i världen behövs ingen bro över Kvarken.

 9. majorn

  Ett enda JAS plan som flyger i en timme förbrukar 4000 liter flygfotogen ett enda nu kommer snart jänkarna hit med sina jätteplan o krigsfartyg. Alice Bah Kunke MP sa innan EU valet att ingen ska behöva känna flygskam men det är bilar vi ska förbjuda. Kommer hädanefter att inte bry mig ett skvatt när någon miljönisse står o svamlar.Allting verkar vara påhitt o lögner.

 10. Marko

  Danmark blir först med att införa klimatskatt på kopruttar för att rädda vädret.
  Industriellt fakekött och insekter till alla framöver.

  • Mique

   Fjolle-skatt och brunskjorte-skatt borde även införas! Även skatt på målvakter, influensers, internettroll och botar skulle behövas, statskassan skulle få ett enormt överskott, men risken är stor att pengarna går till sverigedemokraternas trollfabrik!

 11. brorson

  Kriget i Ukraina är ett postsovjetiskt inbördeskrig, där gamla kommunistpampar (de nuvarande oligarkerna) slåss om marknadsandelar för importerade lyxvaror från väst. Illa för tillverkarna av dessa varor, som har tappat den ryska marknaden, men bra för de kinesiska konkurrenterna. Ty sådan är kapitalismen, det är de rikas paradis, men ingen hör en fattigs bön… Var det inte en trubadur, som inledde sin antikapitalistiska kampsång med just de orden under vänstervågen i Sverige för 50 år sedan?

  Vart tog resten av vänstern vägen? Det är ju bara den (numera) svagt antikapitalistiska Jan Guillou kvar. Kommunister och vänstersossar är våldsamt besvikna på Putin, för att han inte har återinfört den kommunistiska planhushållningen, som gjorde sovjetmedborgarna rika på besparingar (eftersom varu-utbudet var mindre än köpkraften) och fattiga på konsumtionsvaror. Nu talar de alla om att vi (låg- och medelinkomsttagare) måste minska konsumtionen för att rädda planeten.

  Och för att inte den varma sommaren 1956 (då många svenskar köpte sin första bil) ska upprepas. Många grönytor blev parkeringsplatser under de följande åren, vilket gav upphov till en viss bil-fientlighet hos den framväxande miljörörelsen. Dess ledning är nu helt korrumperad, när den försöker lura i folk att Myskomuskbilar är lösningen på massbilismens problem. Som om inte de behöver vägar att köra och parkeringsplatser att stå på.

  Vänster har blivit höger och höger har blivit vänster. Numera är vänstern mer krigisk än högern. De tyska socialdemokraterna fullföljer nazisternas utrikespolitik, med EU som det nya, expansiva Stortyskland, men med parlamentarisk demokrati på hemmaplan. Handlar kriget i Ukraina om Rysslands västutvidgning eller om EU:s och Nato:s östutvidgning? Den frågan får inte ställas i den allt trängre åsiktskorridoren.

  I den råder ”konformismens tystnad”, för att använda ett av Olof Palmes favorituttryck. Att han någonsin har funnits, vill den nuvarande, krigiska socialdemokratin, glömma. Som jag tidigare skrev, håller fredshotet på att ta över klimathotet som det mest skrämmande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.