Behöver S lura äldre på pengar för att kunna bedriva en god oppositionspolitik?
Säkerligen har alla uppmärksammat DN:s avslöjande, hur Socialdemokraterna lurar förvirrade äldre att köpa lotter.
Socialdemokraterna och SSU äger kombispel, vilka i sin tur driver bland annat kombilotteriet.
Hallengren fick försöka svara på detta i en intervju under gårdagens Aktuellt.
Det gick inte vidare bra för Hallengren. Av intervjun att döma tycks hon ha förberett sig inför att försvara lotteriet genom angrepp. Hon tycks därtill ha väntat sig att fokus i intervjun skulle röra transparensen kring lotteriet.
Säkert så finns det många som pålurats lotter som inte känt till att de köpt en lott för att stödja Socialdemokraterna. Garanterat. Men SVT lyfte inte den problemställningen.
I stället kom intervjun att handla kring metoden, likväl som långa leverantörskedjor.
Hon bekände i intervjun att metoden var dålig. Samtidigt underströk hon att Socialdemokraterna själva inte sålde lotterna. Lotterna såldes längre ned, och hon menade att hon inte hade insyn i eventuella avtal. Märkligt menade hon dock att Socialdemokraterna behövde kräva ansvar av företaget på grund av dess agerande (utan att ha insyn i avtalet). Hon säger att företaget inte levererat som Socialdemokraterna önskar.
Hon bekände att avslöjandet är allvarligt. Att Socialdemokraterna inte direkt var skyldiga. Att det var svårt att följa – ni vet – vem som egentligen hade ansvaret.
När hon därefter fick frågan hur detta rimmar med Socialdemokraternas förslag att begränsa skurkföretag. Skurkföretag med för långa led av underleverantörer. Hon svarade på detta med fokus på att svara kring transparens.
Till synes gick det väl upp ett liljeholmens. Hennes svar föreslår att även hon inser att det inte går att försvara.
Behöver Socialdemokraterna lura äldre på pengar för att kunna bedriva en god oppositionspolitik?
Utanför ämnet för dagens inlägg:
Såg att Stellan Elebro valde att svara senaste inlägget, där hans tidigare inlägg fick tjäna som lite av en ingress.
Det sagt så instämmer jag i värdet av att engagera sig i ideella föreningar, likväl som att träffa människor. Men tror att man bör se blogginlägg som ett välkommet komplement till det demokratiska samtalet.
Signaturen brorson lyfter i kommentarsfältet – helt riktigt – att blogginlägg kan tjäna som ett bra demokrativerktyg för alla. Föredrar själv längre och väl resonerande blogginlägg över korta inlägg gjorda i affekt, på andra plattformar.
Det sagt så är jag oroad över det bristande engagemanget i ideell verksamhet i Sverige – vilken Stellan är inne på. Jag tror även att den skadliga konsensuskultur – som mitt tidigare inlägg beskrev – bidrar till den problematiken.
Senaste kommentarerna