Vill ledarredaktionen hos VK tillintetgöra Liberalerna?

Det är svårt att som politiker för L kunna påverka saker i positiv riktning när jag som idag, har en insändare publicerad som handlar om barn- och ungdomspsykiatrin, men där ledarredaktionen i samma flöde gör allt för att krossa och jämna Liberalerna med marken.

Jag tycker att ledarredaktionen hos Västerbottens-Kuriren som ska bedriva en frisinnad och liberal opinionsbildning kan börja vara mer konstruktiva. Framförallt för oss liberaler i Västerbotten som verkligen försöker bedriva liberal politik men som nu påverkas illa av ledarredaktionens (Sofia Mirjamsdotter och Ola Nordebo) tillintetgörande av Liberalerna.

10 kommentarer

 1. Pingback: Ledarredaktionen hos VK tillintetgör Liberalerna | Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande Individ - firstowngreen

 2. brorson

  Detta ät ett tydligt tecken på att koncernen. som äger båda (alla tre?) tidningarna, förbereder nedläggning av Folkbladet. Så har det gått till, i andra landsdelar, där de socialdemokratiska tidningarna har köpt upp och lagts ner av de liberala konkurrenterna. ”Oberoende liberal”? Snarare ”ägarstyrd monopolsträvande”. Samtidigt som de uppköpta tidningarna har körts i botten (plundrats) ekonomiskt, har de uppköpande tidningarnas ledarsidor likriktats med de prenumeranters åsikter, vilka man avser att ta över från de uppköpta tidningarna.

  L ska reduceras till ett stödparti till S, eller upphöra att existera som riksdagsparti. Och det fortast möjligt efter en regeringskris, som framkallas av Liberalernas sorti ur regeringen. Två dagar före det senaste valet, hade Nerikes Allehanda, L, som några år tidigare köpt upp och lagt ner konkurrenten Örebro-kuriren ,S, en kampanjartikel på ledarsidan, skriven av tidningens politiska chefredaktör, Mot Jojhan Pehrson, som beskylldes för att vara ”låtsas-liberal”. Pehrsson är f.ö. bosatt i Örebro. där L f.ö. haft ett starkt stöd bland väljarna och i praktiken har varit det enda oppositionspartiet att räkna med.

  NA, som tidigare skrivit har artiklar på ledarsidan mot L:s tidigare partiledare Nyamko Sabuni, slog genom det öväntade (strax före ett val) angreppet mot hennes efterträdare som partiledare undan benen för L:s lokala valrörelse. För vissa manliga ledarskribenter i den ”liberala” landsortspressen, har Nyamko både fel kön och fel hudfärg. Detta påminner starkt om kampanjerna på de ”liberala” ledarsidorna mot L:s första kvinnliga partiledare, Maria Leissner, som beskylldes för att sakna personliga egenskaper, som är vanliga bland manliga makthavare, men mer sällan hos kvinnliga sådana.

  Detta minns jag mycket väl, eftersom jag inte varit politiskt aktiv under flera år, sedan jag lämnat S. och sökte ett nytt alternativ., Men efter vad jag såg av dubbelspelet inom L, blev det inte L. Som dock hade fått min röst i den senaste riksdagsvalet, om Nyamko fortfarande hade varit partiledare. Hon är den bästa partiledare, som L någonsin har haft.

  Som socialdemokrat stödde jag Olof Palme och i synnerhet hans energipolitik. Angreppen mot Palme från kärnkraftmotståndare inom det egna partiet, var en starkt bidragande orsak till att jag gick ur partiet. Det gladde mig därför enormt, när L:s dåvarande partiledare Jan Björklund, trots att L stött uppgörelsen, blev den första partiledaren som tog avstånd från energiuppgörelsen 2016. enligt vilken alla kvarvarande reaktorer skulle avvecklas.

  Den rösten från L, en röst för sunt förnuft, hade behövts nu. Men i stället ställde Johan Pehrson upp på en debatt mot Jimmie Åkesson om ”armlängds avstånd till kulturen”, vilket blev en hyllning till ”dragqueens” från han sida. Vilket tydligen är det enda som L, har att komma med för VK:s ledarredaktion. Totalt verklighetsfrånvänt. Orsak nog för L att lämna regeringen? När monopolkapitalisterna (tidningsägarna) får bestämma bredden på åsiktskorridoren.

  • hannalun (inläggsförfattare)

   Mycket intressant att läsa det du skriver Brorson! Ligger nog en hel del i det….

 3. Kenth

  Magdalenas dröm är att få igen princesstiteln…
  Det tisslas o tasslas i korridorer o forum…
  smygande smutskastning från folk som tror det
  hjälper till att få bort oönskade politiker(partier)
  Kan garantera att ett parti som förlorar på detta
  är tyvärr SD…sen kommer eftersläntarna…
  Nä ni som köper att de enda som kan styra sverige
  är S…tänk om före.

  Förresten är VK opolitisk media? Då jag växte upp var folkbladet S
  och VK Borgarna.

  • hannalun (inläggsförfattare)

   Ja, sossarna är vansinniga över att inte behålla regeringsmakten. För övrigt hörde jag att Magdalena Andersson (S) fällt illa valda kommentarer till en skolklass som besökt en liberal riksdagsledamot i riksdagen. Så illa är det, man tar varje tillfälle att försöka smutskasta Liberalerna till och med till barn…….

 4. brorson

  Det går inte att ta Liberalerna på allvar, så länge en minoritet av partimedlemmarna med stora opinionsbildande resurser tillåts sätta den interna partidemokratin ur spel och driva partiet mot valdnederlag. De borde helt enkelt tvinas byta parti, om de vill fortsätta med det. Det här hade inte accepterats i något annat parti. Att Nyamko inte lyckades höja partiet beror enbart på alla knivar hon fick i ryggen av denna minoritet (c:a 1 / 3-del av ombuden på landsmötet) av partimedlemmarna. Alla visste ju att det, som hade beslutats internt i demokratisk ordning och som hon framförde, inte skulle komma att genomföras p.g.a. den antidemokratiska minoritetens sabotage.

  Det tyder dessutom på djupgående politisk omognad att föreslå, som Mirjamsdotter nu gör, att L ska ställa till med regeringskris för att ett parti i regeringsunderlaget inte tycker att ”Skamlös vinhora, som läser normkritiska sagor” är lämplig barnkultur – när L gått till val på ”Utan oss inget regeringsskifte”. Nu blev det regeringsskifte – dessutom på L:s villkor, att SD inte skulle få några regeringsposter. Att svika ett vallöfte, därför att någon, som inte ens sitter i regeringen, utnyttjar sin grundlagsfästa yttrandefrihet, vore i högsta grad ”oliberalt”.

  Jag vore tacksam, om du publicerar din insändare här på bloggen, så att jag och alla andra bloggläsare, kan ta ställning till om de åsikter, som du där framför, bör tas på allvar eller ej. Du skrev för resten ett bra inlägg om det turkiska valet.

  • hannalun (inläggsförfattare)

   Håller helt med dig här! Kul även att höra att du gillade inlägget om valet i Turkiet. Jag har publicerat insändaren i sin helhet med ett nytt inlägg på bloggen nyss.

 5. Jan Sjöström

  Hej!

  Media tornen kraftsamlar. Till varje pris skall norm
  i anarkins återgång råda. (S) strukturer tar som
  bekant aldrig en levande fånge. E v opposition
  mals ner av partiets tillsatta media lakejer. Krig är
  som bekant endast fredlig propaganda i den rätta
  (S) tron. Eller?

  (L) är numera i fiendens sold och behöver straffas.

  Ett straff som späs på av (L) partiets oförmåga i att
  tillse / försvara en någorlunda rak parti ideologisk
  linje i nödvändig samklang.

  V K, är i allt normsättare. Norm via (S) socialism –
  ger då egennyttan alla dess mediala ankare.
  .
  Partikrigare – för den dysfunktion som är det nya
  Sverige – måste till varje pris garanteras. Nya
  kulisser i godhetens namn byggas samt försvaras

  Ekonomiska Media stöd tillser effektivt att ”annan”
  mer ifrågasättande syn aldrig någonsin lämnar de
  mediala skrivborden.

  Vi folket, de ytterst ansvariga vill se en återgång i
  allt. Vi vill detta genom att lyssna på ”oberoende”
  media, som så övertygande hävdar annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se