Annika Strandhäll (S) borde skämmas – kusingifte är INTE en skitfråga

Annika Strandhäll (S) gör det igen. Nu har hon skrivit ytterst anmärkningsvärda kommentarer på X (Tidigare Twitter) gällande att samarbetspartierna nu gett i uppdrag att utreda ett förslag till förbud mot äktenskap mellan kusiner. Något som Strandhäll kallar är en skitfråga. Se nedan bild på Strandhälls kommentarer. För er som inte vet är Strandhäll en av socialdemokraternas toppolitiker, riksdagsledamot och tidigare minister som också är känd för att snabbt kasta sig över tangenterna på X och där hon minst sagt är duktig på att vräka ur sig lögner och påhopp.

Liberalerna har länge drivit frågan om ett förbud mot kusingifte. Utöver att kusingifte kan orsaka svåra genetiska komplikationer hos barn så är äktenskap mellan kusiner en del av hederskulturen där giftermål inom släkten anses gynnsamt för familjens rykte och heder. Barn kan vara bortlovade sedan födseln och blir därmed bestulna på sin rättmätiga frihet att välja sin egen partner och göra sina egna livsval. I vissa fall underkastar sig individen släktens vilja, i andra fall vägrar de och riskerar då att mördas av sin egen familj.

Att nu förbudet mot kusingifte kan bli verklighet i Sverige är en viktig milstolpe och en viktig frihetsfråga.

Att Strandhäll även gör det till en fråga att regeringen går högerextremisternas ärenden är ett lögnaktigt påstående. Hon borde skämmas å de barns vägnar i Sverige som annars behövt riskera att behöva gifta sig med en kusin om vi fortsatt tillåtit kusingifte.

Vad tycker du som läser detta, är kusingifte en skitfråga? 

 

8 kommentarer

 1. kenth

  Kusingifte har väl botten i att få bort tvångsgifte i etniska grupper av nysvenskar där kusingifte är vanligt och påtvingat av fe äldre(föräldrar) ?

  • hannalun (inläggsförfattare)

   Jag undrar om hennes eget parti har tagit henne i örat någon gång och sagt till henne gällande hennes lögner, mobbning, påhopp etc…. ?

 2. Åke Nygren

  Ja Strandhäll är en politiker som saknar omdöme och som inte besitter kunskaperna. Men Hanna, hur är det ställt med dina egna partikollegor, Johan Pehrsson och Mats Persson? De fördömde Elsa Widding på ett mycket grovt sätt, att hon är konspiratoriker, klimatförnekare och vaccinmotståndare. Elsa besitter stora kunskaper om klimatet och dess påverkan på jorden. Jag menar att man måste få ha en öppen debatt och dialog bland politiker, och inte bara röra sig inom åsiktskorridoren. Likadant var det med covid-19 och den propaganda som sköljdes över oss om att alla måste ta detta vaccin, rena häxjakten. Och lyfte man något som gick emot den allmänna diskursen så blev man kraftigt ifrågasatt. Nej Johan och Mats agerande är inte ok, helst då de inte besitter kunskaper inom området. De gör nog bara detta för att vinna billiga poäng.

  • hannalun (inläggsförfattare)

   Jag tycker verkligen att åsiktskorridoren ska vara bred och ha högt i tak. Jag kan delvis hålla med dig om att det var en högt tonfall gällande Elsa Widding och jag själv reagerade. Det är viktigt att som politiker reflektera över när man kritiserar andra politiker och vikten av dialog.

 3. Mats Karlsson

  Lite tråkigt med en borgerlig spillra som hela tiden koncentrerar sig på de minsta frågorna Kusingifte/danstillstånd/sagotanter på biblioteken nånstans är väl det ettbevis på en totalt orkeslös regering som hgela tiden tar direktiven från SD, Tom DN tycker att Liberalerna borde rösta på SD i nästa val då man saknar politik.

  • hannalun (inläggsförfattare)

   Senast jag tittade så går regeringen fram med många tunga förslag för att hantera både kriminalitet, skjutningar, elkriser, integrationskris etc etc något som tidigare regering var för slappa med att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Senaste kommentarerna
Kategorier
RSS Nytt från vk.se