Animerade Gorillaz med nytt album

Världens största animerade band – Gorillaz – är tillbaka! Yes indeed. Nya albumet Plastic Beach släpps på Parlophone den 10 mars. På skivan finns gästartister som Lou Reed, Little Dragon, De La Soul och Snoop Dogg. Första singeln Stylo, med Mos Def och Bobby Womack, släpptes som download i veckan.

Gorillaz startade 1998 av Blur-sångaren Damon Albarn och tecknaren Jamie Hewlett, men ändrar konstant medlemsantalet. De har sålt över 12 miljoner skivor med sina två album Gorillaz (2000) och Demon Days (2005) med kända låtar som Clint Eastwood, Feel Good Inc och 19-200. De har fått priser som Grammys, Novellos, Video Music Awards och European Music Awards. De är kända för att aldrig visa sig på riktigt – videor och liveframträdanden är animerade eller bakom tygstycken.

Åh, vad pepp!

Här nedanför är legendariska videon till monsterhitten Clint Eastwood

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.