Helgens nöjen!

Förutom att det är en av de galnaste helgerna i Umeå någonsin med brännbollsyran, Fysikgrändsfesten, kajfester som Yran 2010 och Nordic Rock samt Corona-evenemang så händer det ju en massa annat också. Jag gör ett axplock och levererar veckans nöjestips!

  • Bombettes har releasefest för nya plattan på Scharinska i kväll, och även Industri Royal spelar live. I källaren är det Verket som huserar med Ola Lidström från Sykets soloprojekt, punkarna Epidemics och folkpunkarna Janes live.
  • Club Socialize tar hand om Aschanska villans uteservering i kväll med Buddy Waters och Christoffer Sai Öhberg bakom dj-rodren. Fri entré!
  • Härliga bluesbandet Wolfman Jack lirar i kväll på Pipes.
  • Lördag och söndag är det gratis kortfilmsmaraton på Folkets bio klockan 15. Filmerna som visas är Ruben Östlunds Händelser vid bank, Bikini, Svea och jag, Finns det ett helvete kommer jag att brinna där, Repainting Cuba, Because the night, Kom närmare, På bar gärning, En sak som hände på Öbacka och Close. Cirka en timme och 45 minuter tar det att se alla dessa filmer. Annars går animerade filmen Mary & Max också på Folkets bio med röster av bland annat Philip Seymour Hoffman. Se trailer nedan.
  • I morgon är det Klubb Zoo på Scharinska med gästande, nystartade Dressed to depress. Pop i härlig symbios med goth, synth och postpunk! 
  • Rockoblues deluxe på Restaurang Balder i morgon med tre framstående band live – Mike’s Blue Groove, Sweet Seed och Dirty Harrys. Rivigt som bara den.
  • På söndag är det designmarkand på Hamnmagasinet där såväl unga, oetablerade designers som mer erfarna visar upp och säljer sina alster. Jag gjorde ett reportage om två av deltagarna i VK Helg som kom i dag. Marknad, loppis och fika, söndag klockan 11-15.

Trevlig helg! 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.