Vår mest omtalade fashionista

Ibland blir man bitter på världen och bara vill banka huvudet i tangentbordet. När jag för ett tag sedan såg det här klippet från TV4:s Förkväll ville jag göra det. Det är elvaåriga "fashionistan" Chloé Schuterman som intervjuas, dotter till Nathalie Schuterman – ägare av den exklusiva butiken med samma namn. Flickan snackar på om Sex and the City (!) och visar upp sin garderob. En väska för 15 000 kronor har hon också. Jag blir äcklad. (Och nej, snälla, kalla det inte avundsjuka – jag trivdes superbra med en icke-ytlig barndom) Till tidningen Resumé kommenterar Nathalie Schuterman den internetdebatt och kritik som blossat upp: 

– Folk som inte känner en – deras åsikter kan man inte ta åt sig av. Det kan ju vara arbetslösa och outbildade – på nätet kan plötsligt vem som helst få en röst.

Summan av kardemumman är alltså att det inte är något fel med en 11-åring med plagg till värdet av somligas månadsinkomst och att arbetslösa och outbildades åsikter är värdelösa. Go, överklassen, go! (obs! ironi!)

5 kommentarer

  1. Erik

    Gamla fina jantelag, dig kan man lita på. Det är väl härligt när föräldrarna verkligen uppmuntrar och tar vara på barnets intressen! Va kostar det att rida? En sadel går väl på 15 000?

    Detta är säkert också bara ett av familjens intressen. På helgerna kanske dom fjällvandrar eller seglar.

    Det är helt underbart att bloggarna engagerar sig för barn nu. Varje dag blir barn slagna av sina föräldrar men när en modeintresserad tjej får en dyr väska… då jävlar!

  2. Evelina Burström

    Svar till Erik (2010-06-01 11:36)
    Ridning och liknande fritidsintressen, oavsett om det är sport eller kanske en pianoklass, är åtminstone utvecklande och/eller bra för hälsan och framtida motionsvanor.

    Och om man inte får skriva om något bara för att någon annan har det värre – och någon annan har det ALLTID värre – så skulle det inte finnas några tidningar eller tyckande bloggar. Nej, skriv inte om politikern som slår sina barn – folk svälter ju i Afrika.

  3. Erik

    Du ska såklart skriva om detta, det är ett intressant populärkulturellt fenomen. Det som är märkligt är att det blir så stort genomslag på just detta i så många bloggar. Många är liksom oroliga för barnet. Vinkeln är oftast att ”det är synd om henne”.

    Om bloggare verkligen tycker det är så synd om henne så kanske detta inslag inte ska uppmärksammas och prägla de närmaste åren i flickans liv. Det blir lite otäckt när Calle Schulman sitter i ab’s webbtv och påpekar hur fult hon talar. Hon är 11 år.

    Min kommentar var inte kritik mot just din blogg. Den är bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.