Vila i frid, ZTV

I går slocknade ZTV för gott. En legendarisk tv-kanal går i graven, som agerat plantskola för ett otal stora programledare och komiker – Kristian Luuk, Henrik Schyffert, Mia Skäringer, David Hellenius, Per Sinding-Larsen och Erik Haag bland annat. Många flummiga och rent dåliga program men också flera legendariska, som Knesset med en strikt Luuk som programledare till en början. Så som vi känner igen honom än idag.

En period i mitt liv såg jag Kompis, med Tobias Kagelind, varje dag och därefter följde Wimans – som du kan se ett klipp av ovanför. Det framstår väldigt pubertalt och Dynamit Harry-aktigt nu när jag ser det igen, men då var det fantastiskt för mig. Eftersom jag alltid älskat musikvideos och musikprogram så har det naturligtvis spenderats många timmar framför ZTV och deras store-storebror Mtv.

Men i dag känns det knappast som en förlust att ZTV försvinner från tv-rutan. De senaste åren har kanalen fyllts av videor men ytterst få program värda namnet, och FCZ (nördar som lär sig spela fotboll) var förmodligen var deras största framgång under senare delen av nollnolltalet.

ZTV kommer jag att minnas som en 90- och början på 00-talsföreteelse för den lilla, nördiga skaran, med somliga helt briljanta personer framför kameran. Vila i frid, ZTV.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.