Dansa som Bez i helgen!

Häromdagen läste jag att Manchesterikonen Mark "Bez" Berry dömts till en månads fängelse för misshandel av sin ex-flickvän. Det fick mig att börja tänka, och klicka runt på nätet.

Bez är den smått legendariske dansaren åt Happy Mondays, ett band som hade stor betydelse för den så kallade Madchesterscenen i Manchester runt slutet av 80- och början av 90-talet. Det mesta kretsade runt skivbolaget Factory och klubben The Hacienda, som till stor del finaniserades av New Orders skivförsäljning.

När jag börjar googla efter dansklipp med Bez (ovan) märker jag att han är ett fenomen än i dag. Allt från fulla engelsmän till bäbisar gör The Bez Dance. Han må ha hamnat i fängelse, blivit nerknarkad och skuldsatt – men hans dans lever vidare.

Bez har svart tröja med ett horisontalt, smalt, vitt streck över bröstet i videon.

Så, för legenden vidare – gör The Bez Dance på krogen i helgen. Eller varför inte framför hallspegeln.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.