Fin dokumentärhöst i SVT

Nu har äntligen SVT:s dokumentärredaktion kommit tillbaka efter semestern, och vi har en fin dokumentärhöst att se fram emot.

Snart börjar Dox, serien med prisbelönta och uppmärksammade dokumentärer, och den första filmen är den Oscarsbelönta Man on Wire.

Från den 14 september visas åttan nya kortfilmer från den dokumentära satsningen Kvinnan i mitt liv, som fokuserar på att skildra kvinnor framför kameran. Om kroppen, kärleken, sexualiteten och att vara mamma.

Ni missade väl inte journalisten Tom Alandhs dokumentärserie Tom Alandh i Sverige? Han besökte Vimmerby, Dorotea, Tensta och Klippan, och det blev en del uppmärksamhet i Dorotea där somliga tyckte bilden av orten var felaktig. Alla fyra delar finns på SVT Play.

Här ovan ser ni också trailern till Rolling Stones-dokumentären Exile on Main Street. Efter att bandet drabbats av skatteproblem 1969 lämnade de England för att bo och leva lyxliv på franska rivieran. Där skapade de musik som slutligen resulterade i skivan Exile on Main Street. Dokumentären skildrar denna kaotiska och kreativa tid, och finns att se ett par dagar till på SVT Play. Filmen är producerad av John Battsek tillsammans med Mick Jagger och Keith Richards.

Mer nyheter framöver om dokumentärhösten! 

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.