Youtubehit med iPhone-låt

Brooklynbandet Atomic Tom har fått en Youtube-hit med videon till låten Take me out (alltså inte Franz Ferdinands hitsingel med samma namn). Varför? De spelar hela låten på tunnelbanan med sina iPhones, med allt från sång, trummor, gitarr och bas med telefonerna som instrument. Och så en förstärkare.

Över en natt fick videon 30 000 tittar, och har i skrivande stund haft över tre miljoner besökare. Videon lades upp den 14 oktober. Låten är väl egentligen inte särskilt märkvärdig, men catchy, men det är tekniken som är det coola i det här fallet.

Tekniken är fantastisk. Inte bara telefonerna de använder – hade inte Youtube funnits så hade bara deras närmaste bekantskapskrets känt till videon. Kanske att den skickats runt på nedladdningssidor eller i communities på nätet – men teknikens nya vägar erbjuder enorma möjligheter att sprida musik.

Någon fler än jag som tror att bandet är för evigt sponsrade av Apple nu? 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.