Veckans (årets?) skivomslag

Ett av de snyggaste, svenska skivomslagen man sett måste ju vara det till Sahara Hotnights nya platta som släpps i morgon. Ni som läste min Sahara-intervju i fredagens VK läste lite mer om det, men jag kan ju ta det igen. Bandet har alltså valt att ha en självbetitlad skiva delvis för att inte kladda ned omslaget, i idé av fotografen och filmskaparen Jens Assur och förverkligades av illustratören Mikael Eriksson på Rithuset i Stockholm. Tankarna för omslaget gick först runt ett mer dokumentärt rockfototema men Assurs idé var så bra, och resultatet så ursnyggt, att det blev ett at your service-tema med lismande leenden i stället.

Tyvärr har jag inte hunnit lyssna på skivan så jag kan inte uttala mig om den, men Erica Sjöström har ett utlåtande i morgondagens tidning.

Apropå Sahara Hotnights så kan ni höra sångerskan Maria Andersson snacka musikminnen och rockmusik i Musikguiden i P3 i kväll. Patti Smith, John Cale och Nick Cabe är några som introduceras. I kväll i P3, klockan 18.30-19.30.