Dragon tattoo-trailer och covers

Det är covertider nu. Här ovan kan du höra Weezer göra en heltrogen uppspelning av Radioheads klassiska ångestdänga Paranoid android från 1997. Väldigt märkligt med fel sångare… man saknar ju Yorke. Frågan är vad som är poängen, om det inte är det som Pitchfork resonerade kring – att Radiohead ska göra en cover på My name is Jonas i sin tur. Annars vet jag inte.

 

Andra som går i coverspår är Yeah yeah yeahs-sångerskan Karen O och Nine inch nails-guden Trent Reznor som samarbetar på en tolkning av Led Zeppelins Immigrant song. Och det är i inget mindre än den första trailern för David Finchers (Fight club, Se7en, The Social Network) filmatisering av Stieg Larssons bok Män som hatar kvinnor – The girl with the dragon tattoo. Den 21 december har filmen, som just nu spelas in, premiär med Daniel Craig, Rooney Mara och flera andra kända skådespelare i rollistan. 

För soundtracket står förstås Trent Reznor som mycket välförtjänt bar hem en Oscar för bästa soundtrack här senast, för sin musik till The Social Network. Att döma av det här stycket så kommer ju soundtracket bli hur jäkla bra som helst, precis som det för The Social Network. Filmen är väl en mer påkostad, smörig och känslorna-ovanpå-skjortan á la USA jämfört med den svenska filmen.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.