rektortornberg

Tankar från en framtidsverkstad

Rektor på ny plats

Ny rektor

Min allra första bloggning är ett föräldrabrev som gått ut till Artediskolans föräldrar under veckan.

Birgitta Tornberg heter jag och tillträdde uppdragetsom rektor vid Artediskolan vid årsskiftet.

Närmast kommer jag från Luleå där jag arbetat som rektor i drygt 10 år. Jag är oerhört glad över möjligheten att få leda verksamheten vid Artediskolan. Det är en skola med många styrkor – härliga trygga elever, fantastiska lokaler, en närhet till och gott samarbete med er föräldrar, många erfarna , engagerade och kompetenta lärare med en stark vilja att utveckla skolan.

Jag kommer att arbeta vidare i den andan och för att lyckas med det börjar jag med en djupdykning i verksamheten genom att samtala med all personal, möta alla elever i så många sammanhang som möjligt och även er föräldrar – mina första möten med er blir i olika former av samverkansmöten samt skolråd. Ni är också varmt välkomna att höra av er om ni har tankar och funderingar.

Vårt gemensamma uppdrag

Barns och ungdomars utbildning är oerhört grundläggande och viktigt – både för deras egen, men även för samhällets framtid – ett uppdrag som vi i skolan tar på stort allvar. Ett uppdrag som vi delar med i synnerhet alla vårdnadshavare men i en förlängning med hela samhället.

Det ni ska förvänta er av skolan är att vi erbjuder en väl planerad och genomförd undervisning, att eleverna blir delaktiga genom att vi hjälper dem förstå vilka mål de arbetar mot, var de befinner sig och hur de ska komma vidare mot målen. Att vi stöttar och utmanar varje elev så att de kan nå så långt som möjligt. Att vi erbjuder en trygg miljö där arbetsro råder.

Mina förväntningar på framförallt föräldrar är att ni fortsätter stötta era ungdomar genom att ta alla chanser att visa dem hur viktig skolan är, hjälpa dem organisera sin läxläsning, och ta med sig rätt grejor till skolan. Att ni talar väl om skolan och lärarna – har ni synpunkter är det viktigt att ni lyfter det med mej och skolans personal, men samtidigt så oerhört viktigt att ni promotar skolan inför ungdomarna.  All forskning visar att föräldrars positiva förväntningar på ungdomarnas skolprestationer har betydelse för deras resultat. Resultat som de kommer att ha nytta av hela sitt liv.

Nytt år och nya möjligheter

Nu startar ett nytt år och en ny termin. Nytt år och nya möjligheter.  Ett år som jag ser fram emot med stor tillförsikt, inte minst ser jag fram emot ett gott samarbete med er.

Under våren fortsätter vi på skolan vårt utvecklingsarbete kring undervisning och digitala verktyg samt vårt samarbete med Friends för ett ännu bättre socialt klimat. I februari gör Skolinspektionen en av sina inspektioner, något vi välkomnar eftersom det ger oss en tydlig signal om vad vi behöver förbättra.

Slutligen skickar jag med en länk till en kort film som kan vara till stöd för att bättre förstå vilka förmågor och kunskaper som ungdomarna förväntas tillägna sig.: En bra film om vad skolan handlar om!

Väl mött!

Birgitta Tornberg

[email protected]  Telefon: 0930/141 55

Besöksadress: Kungsvägen 41, BU-kontoret

3 kommentarer

 1. Katarina

  Tänkvärda och kloka ord, från en, som jag uppfattar det, klok rektor. Jag önskar dig lycka till med ditt nya arbete, och hälsa all personal från deras gamla rektor!

 2. Christer Bäckman

  Välkommen till Nordmaling och Artedi
  Vill önska Dig framgång i Ditt viktiga uppdrag.
  Håller med om det Du skrivit i Ditt föräldrabrev.
  Förutom Ert ansvar som skolledare och lärare och elevernas eget
  ansvar känns det viktigt att även vi som föräldrar, far- och morföräldrar
  samt hela civilsamhället hjälps åt att göra skolan till en framgångsfaktor
  för både eleverna och kommunen.
  Hälsningar
  Christer Bäckman, Gräsmyr

 3. rektortornberg (inläggsförfattare)

  Tack Katarina och Christer! Du har bäddat bra för mej Katarina – är så glad att få jobba vidare med kollegial samverkan och formativ & varierad undervisning. Christer – absolut helt rätt av dej, ”It takes a village to raise a child”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.