rektortornberg

Tankar från en framtidsverkstad

Sportlovstankar

Jag har nu varit rektor på Artediskolan i två månader och eftersom sportlovet infunnit sig har jag fått litet luft i min vardag och plats i mitt huvud för eftertanke.

I mitt senaste blogginlägg skrev jag om vad en bra skola är. Är Artediskolan en bra skola? Svaret på min egen fråga är att jag, utan återhållsamhet, kan säga att jag är en stolt rektor över en bra skola.

Sista dagarna innan sportlovet gick jag en runda på skolan och möttes av  många kännetecken på en bra skola.  Jag gick in i klassrum med arbetsro och interaktion och lugna korridorer med en blandning av elever och personal. I personalrummet satt två av lärarna och hjälpte varandra att tänka kring elevbedömning medan en annan gick igenom elevernas utvärdering av det senaste arbetsområdet. ”Du är en utmärkt lärare” stod att läsa på den första utvärderingen.

Artediskolans lärare har ett fantastiskt engagemang. Det ger resultat. Det finns också en struktur för att utveckla undervisningen genom kollegial samverkan. Den effektivaste vägen till ökad måluppfyllelse.

Under detta år har skolan format ett nytt sätt att jobba med omvärldsorientering och i detta entreprenörskap. Som ett led i det genomfördes torsdag-fredag före lovet företagsdagar med våra 8:or. Under loppet av dessa dagar fick de hitta på, driva och lägga ner företag. Det var intensivt, roligt och oerhört lärorikt. Kanske hann ni ta del av några av dem – biltvättar, reklamblad, försäljning av allehanda godsaker, lotteri… Det var liksom ingen hejd på kreativiteten och extra roligt var kanske det positiva bemötandet alla Nordmalingsbor gav dem. Både lokala företagare och allmänhet. Roligt också för oss att vi fick så positiv respons på elevernas eget bemötande! Tack till alla er som hjälpte till att genomföra dagarna!

Vecka 12 kommer Artediskolan att inspekteras. Det är skolinspektionen som gör en av sina ordinarie inspektioner. Det ska bli både intressant och roligt. Det ska bli roligt att visa upp vår fina skola och det ska bli intressant att få prata skolutveckling och få hjälp i vårt förbättringsarbete.  För hur bra vi än är kan och ska vi bli ännu mycket bättre!

2 kommentarer

  1. Birgitta

    Vad trevligt att läsa att rektor är stolt över sinskola, arbetsplats, hoppas på fortsatt framgång.

    • rektortornberg (inläggsförfattare)

      Tack Birgitta! Det finns självklart mycket att jobba med också, men alla mina förväntningar om hur skolan fungerar överträffades. Allt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.