Rickard norberg

Kvällens politiska debatt – inledningsanförande Kd

I kväll var det valdebatt på vilhelmina folkets hus mellan de olika politiska partierna. Debatten var ganska lång och jag tycker att den var väl utförd av de deltagande partierna. Men ofta är det dock mycket svårt att få ordet igen på samma fråga och kunna ge en följdkommentar eller ställa ytterligare frågor till något annat parti. Men detta är inte så konstigt eftersom 8 partier samtidigt försöker få ut just sitt politiska budskap. Därför kan detta forum ibland vara lättare att kunna förklarar ytterligare vad man egentligen menar som politiker. Lägger härmed ut det inledningsanförande som jag skrev för debatten i kväll. Jag var lite för långsam och fick inte riktigt med allt jag ville inom den minut som vi fått oss tilldelad, så här är hela versionen.

Inledningsanförande

Kristdemokraterna vill under kommande mandatperiod arbeta med att vända kommunens näringslivsutveckling.  Målet måste vara att skapa möjligheter för företagen i kommunen att både vara kvar och att växa. Kommunen kan inte själv skapa nya företag och arbetsplatser, men kommunen kan vara möjliggöraren och på olika sätt underlätta. Vi har flera förslag kring hur detta kan genomföras bl.a. genom att koppla samman befintliga och nytillkomna företagare i ett nätverk där man som ny företagare kan få tips och stöd om man så vill. Vi vill även anskaffa lokaler för företagskuvöser. I dessa kan nya företagare under ett startskede testa sina idéer utan att ta allt för stor risk. Vi vill även tillsammans med företagen satsa på forskning och vidareförädling av skogsråvaran, dvs. från idé till färdig produkt.

Vidare är kommunens personal mycket viktig för oss i kristdemokraterna. I dagsläget blir det allt svårare att få personal till många tjänster som kommunen har. I höst har det bl.a. varit svårt att få behöriga lärare till en del av de tjänster som varit ute. Att personalen trivs och vill vara kvar är helt avgörande för om vi i framtiden ska kunna erbjuda en bra kvalité i både skolan och inom omsorgen. Därför vill vi tillsammans med personalen arbeta vidare med hur vi tillsammans ska kunna skapa goda arbetsplatser med både utvecklingsmöjligheter och inflytande för personalen.

Rickard N Kd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.