Ted Nätterqvist kommer till Umeå

Södra Umeå Ryttarförening kommer, med start i januari, påbörja ett samarbete med A-tränaren Ted Nätterqvist. Han kommer vid tre tillfällen att hålla hoppträningar på SURF:s anläggning där klubbens egna ekipage har förtur, men hoppsektionen vill även kunna erbjuda andra Umeåekipage att rida.

Information om Nätterqvist:
A-tränare i hoppning och han har själv tävlat mycket framgångsrikt, ridit både stora mästerskap nationellt och även tävlat internationellt. Ted har sedan ett antal år tillbaka ägnat sig åt att träna sina elever både nationellt och internationellt. Han coachar elever ibland annat Sverige, Italien, Finland och USA mycket framgångsrikt. Han har tränat bland annat Angelica Augustsson, Victoria Almgren och Henric Ankarcrona.

Ted är mycket väl insatt i hästens biomekanik och speciellt duktig på att lösa problem för häst och ryttare. Ted Nätterqvist utsågs till Årets tränare av svenska ridsportförbundet 2003.

– Källa

 


– Bildkälla –
 

 


 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.