Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Militärhelikoptrar viktigare än tåg

Den borgliga regeringens priorteringar avslöjar ganska mycket: 4,6 miljarder för inköp av nya militärhelikoptrar medans järnvägen får nöja sig med 800 miljoner extra. Då ska man också komma ihåg regeringens tidigare sänkning av anslagen med -700 miljoner. Alltså 100 miljoner mer netto till tåg men man har råd att satsa otroliga 4,6 miljarder dvs.4600 miljoner till nya militärhelikoptrar!

Lite ironiskt. Läser sista stycket på regeringens hemsida där man tydligt motiverar varför man vill investera i nya helikoptrar, det lyder så här citat  "Regeringen har tröttnat på de ständiga problemen och förseningarna av inkommande helikoptersystem. Nu lägger vi fram en varaktig lösning för riksdagen."…på tal om behovet av investeringar i tåg. Önskar regeringen hade tröttnat även på de ständiga problemen och förseningarna på inkommande tågsystem 😉 

Tydligt att omställningen till ett klimatsmart samhälle inte tänkt göras av dagens regering!

Du hittar regeringens hela motivering till varför det är så viktigt att investera miljarder i helikoptrar här http://www.regeringen.se/sb/d/9496/a/143440

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.