Presskonferens, vad tror ni?

Av , , Bli först att kommentera 0

Äntligen lite värme och ljus. Det har vi alla saknat. Idag är det presskonferens om restriktionerna och hur det kommer att bli framöver.
Det hade varit så härligt om saker och ting hade börjat gå tillbaka till det normala.

Kolla in svt efter lunch!

(Men kolla för guds skull inte på den stora älgvandringen. Tråkigaste jag har sett i år.)

 

Trevlig onsdag!

Bli först att kommentera

Ny hobby – stickning!

Av , , Bli först att kommentera 0

Här i dagarna har jag plockat upp en ny hobby. Jag tänkte försöka sticka en liten kofta till min brorsdotter. Det var lättare sagt än gjort..

Några bra youtube-videos till er som försöker lära er sticka:

 

Bli först att kommentera

Trött på corona.

Av , , Bli först att kommentera 1

Snart har den här pandemin pågått i ett år. Det är sjukt när man tänker efter. Och det börjar bli ganska långrandigt att gå hemma, nu saknar jag bara att träffa folk på riktigt. Hittade den här listan med lite tips (här).

 

Vad man kan göra under en pandemi.

 

 1. Umgås, men på distans.

  Det är lätt att känna sig isolerad nu men tekniken gör ju att vi kan höras ändå – och till och med på bild för den som vill. Särskilt bra om man har äldre i släkten som man inte vill utsätta för eventuell smitta. Ring och prata med släkt och vänner, det är inte bara trevligt utan hjälper till att orka. Jobbar du hemma? Luncha med jobbarkompisarna med bildsamtal. Lite ovant i början kanske, men man vänjer sig snabbt!

 2. Gå ut.

  Du som vill träna har säkert märkt att många gym håller stängt nu. Men du har ju hela naturen, och i vissa städer utegym, till ditt förfogande! Ta en långpromenad en löprunda eller cirkelträna i utegymmet, toppen också för att bryta vardagen lite och komma ut lite grann.

 3. Rensa i förrådet.

  Det här är ett riktigt win-win-win-tips! Du får tiden att gå, förrådet blir städat och du får in en slant för saker du kan sälja. Visste du att gemene man i snitt har mellan 11-13 000 kronor liggande i prylar som går att sälja? Bara att kavla upp ärmarna och fixa extrapengarna eller bufferten.

 4. Möblera om.

  Det är lätt att bli lite trött på sitt hem – särskilt om man spenderar mycket tid där. Men nu finns kanske mer möjlighet att testa att placera möblerna annorlunda där hemma. En ofrivillig fördel är ju dessutom att det brukar bli både rensat och städat på kuppen.

 5. Har du barn som ska sköta skola medan du själv ska skriva rapporter?

  Lek kontor! Gör i ordning sittplatser, kanske kring köksbordet, där ni kan sitta på hemmakontoret och ”jobba” tillsammans. Var noga med att sätta upp schema som ni synkar med varandras behov av enskilt jobb och läxhjälp. Fyll på barnets to-do-lista med pyssel och rituppgifter. Och glöm för all del inte fruktstunden!

 6. Spela spel.

  Brädspel eller tv-spel kan bli heldagslånga nöjen för hela familjen att utmana sig själva, och varandra, i.

 7. Sträckkolla.

  Beta av en tv-serie tillsammans eller se en film ihop. Det blir som bio fast hemma – dessutom både prassel- och smittfritt. Har ni olika smak? Låt alla välja varsin och överraska resten av familjen med.

 8. Häng i köket.

  Nu finns det kanske lite mer tid för långkok och degjäsning? Kolla in kokböcker eller recept på nätet och låt middagen bli ett uppdrag för dagen.

 9. Låt inomhus bli det nya utomhus.

  Med lite maskeringstejp kan ni göra både hopphagar och hinderbanor. Eller varför inte köra den klassiska ”inte nudda mark” med golvet som fiende.

 10. Fixa trädgården/altanen/balkongen.

  Mycket av den där vardagsluften man får i sig till och från jobbet eller på väg till middagen på stan blir ju naturligt lite mindre när man jobbar hemma eller håller sig inne. Har du en egen plätt är ju våren en perfekt tid att fixa lite där. Sopa bort löv och plocka fram möblerna för en kaffe i solen kanske? Eller varför inte ta på lite extra kläder och ta med din jobbdator ut medan de mindre leker? Efter en dag i friska luften somnar man sen ovaggad.

Bli först att kommentera

Köpa nytt skrivbord?

Av , , Bli först att kommentera 0

Som många andra är jag hemmajobbare nu under pandemin. Jag har suttit i köket, vardagsrummet, sängen, soffan – ja, överallt i lägenheten snart. Nu är det dags att ta tag i saken och köpa mig ett skrivbord! Tänkte ha det i sovrummet.  Vad tror ni om detta?

Det finns på Ikea och kostar 1295 kr.

Bli först att kommentera

Januari – inte min favoritmånad direkt

Av , , Bli först att kommentera 3

Det har varit en fin jul och nyårsledighet med sambon <3  Jag har städat, rensat i förrådet, tvättat, ätit god mat, kollat på film och vilat upp mig. Nu väntar en av mina hatmånader. Vad finns det för kul att göra i januari?

Jag hade så himla gärna åkt till Thailand.

 

 

Får väl bli nästa år då. Kram på er!

Bli först att kommentera

Betalat olika kontantinsatser

Av , , Bli först att kommentera 3

Tänka bara dela med mig av en situation som jag tror att några där ute kan känna igen sig i.
Jag och min kille bor ihop i en jättefin lägenhet i centrala Umeå. När vi träffades bodde han i en hyresrätt och jag i en bostadsrätt. Jag sålde sedan min lägenhet och han sa upp sitt hyreskontrakt, så att vi kunde köpa något gemensamt. Jag gjorde en rätt bra vinst på min gamla lägenhet och kunde därför gå in med mer pengar än min kille. Detta är jättevanligt, sa banken och rekommenderade oss att skriva ett samboavtal. Sen skulle allt vara löst. Ja, jag fattar att det låter sjukt tråkigt att skriva massa avtal när man precis har flyttat ihop, men eftersom vi hade gått in med ganska mycket olika pengar tänkte jag kolla upp det.

Så jag pratade därför med min kompis som läser på juristprogammet på Umeå universitet. Genom åren har jag hört en och en annan skräckhistoria från henne. Det är nämligen jätteviktigt att skriva både ett samboavtal och skuldebrev i en sån här situation. Många, så som banken, tänker att det bara räcker med ett samboavtal. Men har man gått in med olika kontantinsatser ska man även skriva ett skuldebrev.

Min poäng i den här kråksången är att kolla upp vilka avtal som faktiskt behövs, helst med en jurist. Nu hade jag tur som känner en sådan, men mitt tips är att göra lite research när ni köper lägenhet. Egentligen ska man alltid ha massa avtal när det rör sig om mycket pengar, men det är ju såklart ingenting man tänker på när man precis har flyttat ihop.

Gott nytt på er! Hoppas att 2021 blir lite roligare än förra året.

/Sandra

Bli först att kommentera

Jag älskar julen!

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag heter Sandra och bor i Umeå med min kille och våra två hundar.
Jag älskar inredning, bakning och framförallt JULEN!

December har alltid varit min favoritmånad. Jag älskar glittret, myset, ljusen och snön. Nu är det såklart en speciell jul, med tanke på covid.
Därför vill jag passa på att tipsa om Åhléns julkalender!

Varje dag har Åhléns en produkt till ett kampanjpris. Den 14:e december har de Filippa K-halsdukar till halva priset – lägg en påminnelse i kalendern gott folk!

Bli först att kommentera

Hej och välkommen!

Av , , Bli först att kommentera 0

Mitt namn är Sandra Persson. Välkommen till min blogg! Här kommer jag att blogga om lite allt möjligt, högt och lågt.

Bli först att kommentera