Nu går flyttlasset till Örbyhus

Vädret har varit fantastiskt de senaste dagarna både i Umeå och Obbola. Min bror kom ner med släpvagnen på fredag förmiddag då han och frugan ändå skulle gå på Nolia. Eftersom han fyller 68 på söndag så hade jag ordnat friplåtar som födelsedagspresent. Han var tacksam för han hade läst och hört med folk som har fått stå en timme för att komma in på Nolia. Går inte detta göra bättre. Det är tusentals personer som ska in och det är bara öppet två kassor på varje entré. Varför inte låta Umeå alt Piteå bor eller vilka som helst köpa veckopass för familjen för ex vis 300 kr och då kunde man minska köerna och förmodligen också få dit mer folk.

Släpvagnen är nu fylld till bristningsgränsen med sängar, köksbord och massor av pryttlar som man bara måste ta med sig. Anledningen till flytten är att Umeå kommun tycker det är helt i sin ordning att belägga mig med förbud att arbeta mer än 50% som lärare. Personalchefen i skolan i Umeå har dessutom lyckats med konststycket att kränka mig i min yrkesroll som lärare genom att sprida deviset "det är inte lämpligt att PO Johansson vikarierar" utan vidare förklaring till tjänstemannen. Antagligen har samma påbud nått samtliga rektorer också. Personalchefen har dessutom lyckats hålla sig undan från att träffa facket i snart tre månader och hon har inte heller presenterat några som helst papper på detta "informella beslut". Åklagaren har lagt ner förundersökningen mot misstänkt "tjänstefel" och det kan jag förstå för i Umeå är det tydligen inte tjänstefel att kränka en yrkesmans heder och försvåra dennes möljlighet att försörja sig i Umeå. Atrt personalchefen enligt uppgift dansar Salsa tyder ju på att hon är bra på att svänga sig i tid och otid.

Flytten går nu till Örbyhus grund och kulturskola och jag är tacksam för att den skolan inte som många andra skolor i Sverige har åldersfobi. Om man tittar på sjukfrånvaron på ex vis snart insomnade Ålidhemsskolan så finner man att "de gamla uvarna alltid är på plats" och de yngre antingen är sjuka själva, har sjuka barn eller håller på med olika typer av "utvecklingsarbete" som för det mesta innebär att de inte har tid att undervisa! Satsa på 55+ kompetens så får ni mer tid för pengarna.

Varför kommenterar inte politikerna varandras bloggar förresten? Lennart H han lever ju hela tiden i vi ansvariga och de andra oansvariga tänket. Högerspöket i Umeå visar glättiga bilder från Nolia beledsagade med några få rader och torde inte utgöra någon som helst fara för den sittande Holmlund. Tomas Idegard har suttit i Tibro och tänkt att man kan minska kultur och få mer pengar över till vård och omsorg. En sak har han rätt i och det är att satsa 100 miljoner för att försöka bli kulturhuvudstad är oanständigt med tanke på att kulturarbetarna i stan inte stöttas med annat än en och annan skärv. Under kulturnatta svämmade stan över av obetalda kulturarbetare och de enda som fick betalt var ljud och ljusbyggare och inköpta s k artister och de två tjänstemän som har lön under ett helt år för att organisera detta gratisnöje!

Överbygget i Umeå inom kultur, skola och omsorg är de som kostar pengar. Vi har dessutom för många nämnder som bara fördyrar och stoppar upp och vi har ett ofantligt lite konstruktivt och framåtsträvande politiskt liv.

Där finns det pengar att spara tro mig…..

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.