Vad gör trädet där?

Min bror skickade mig en tidning från ett företag som skulle ha en utställning om hus i Spanien på Scandic på Teg. Costa Blanca Solhus. Hans idé var att vi skulle köpa hus tillsammans och jag och min bror gick och tittade på vad som bjöds. Vi är tre syskon och det skulle inte bli speciellt dyrt. Det slutade med att jag åkte ner själv för att titta ut ett bra objekt. Alla var överens till dess jag hade skrivit på kontrakt och betalt handpenningen! Mina syskon hade ju nämligen sommarstugor…end of story. Den sommaren 89 när vi flyttade in mina grabbar och jag så skulle vi lägga grus på tomten. Där stack det upp en liten oansenlig kvist ur marken som inte var ogräs och jag la stenar runt och sa att det var vår första plantering och resultatet är nu ett ståtligt träd som vi trimmar ner två gånger per år för att vi ska kunna se ut!

Tänk om jag då hade köpt flera hus och förstått att jag kunde hjälpa andra hitta sin dröm i solen. Jag började med detta först 2001 och har aldrig ångrat mig över det beslutet. Tyvärr har jag gått på en del nitar men av skadan blir man vis så nu är jag rustad även i det avseendet.

Det tar tid när träd växer men det går otroligt fort när Umeås stadsträdgårdsmästare eller någon självsvådlig tjänsteman i Umeå kapar livslusten ur naturliga träd och lämnar tomhet eller beläten efter sig. Debatten går hög men det är redan försent. Det var nog inget någon slump att det blev rosor och inte en blåklint?

Det satte emellertid tummen på det faktum att man i Umeå inte har någon ordning på hur kommunens ansikte ska formas. Lennart han svävar von oben omedveten om att bakom hans rygg har åtskilliga småpåvar sina egna regelverk och då blir det som det blir. I andra svenska städer tar man bort dåliga grenar och trimmar till träden och i Umeå där tar men bort och sätter nytt. för kommande generationer.

Umeå är ju en ung stad brukar det heta på grund av eller tack vare universitetet men hur kan det då komma sig att vi har ett snart pensionerat men stundom väl passionerat kommunalråd? Vi behöver inte någon eventarena i Umeå! Spara de pengarna och se till att våra äldreboende får komma ut någon gång och få bra mat och en nubbe på söndagarna.

 

Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.