Andra veckan som pendlare

Nu har jag flyttat ner till Örbyhus med bil, åkt hem och tillbaka med flyg och så i torsdags med tåg/ buss och retur på samma sätt idag söndag! Vilken otur att fågelvännerna utan att fråga fåglarna stoppade Bottniabanan under flera år! jag ska tänka på er när jag sitter på bussen. Det är mer fågel nu än tidigare så fåglarna har betydligt bättre anpassningsförmåga än människorna tror.

Det är egentligen helt ok att pendla på detta sätt och min pappa Robert som jobbade inom "kungliga svenska televerket" hade ett distrikt från Gävle till Kiruna så vi träffades på helgen. Det fungerade ändå och så får detta också göra. Givetvis är det bedrövligt att Umeå som har behov av kvalificerad arbetskraft inom skolan har plockerat mina möjligheter att arbeta i staden. Det är fortfarande så att det inte finns några juridiska hinder och inget på pränt så det är bara de små människornas hämd på något vis. Utfrysning kallas det på arbetsplatser!

Huvudsaken är att man mår bra som det heter och det är klart när man läser om att 12% ska vara arbetslösa år 2011 så ska man vara tacksam. Det är däremot tveksamt om det kommer fram några som helst jobb om man satsar pengar på arbetsförmedlingen! Det enda som händer är väl att vi får ännu mer otymplig organisation och pappersexercis och mindre gjort. Jag följer förträfflige Anders Sellströms genomgång av Holmlunds effektivitet i Umeå och det är alldeles utmärkt. Den taktik Lennart H har att skälla på alla som påpekar brister kommer till slut att visa sig verkningslös. Det är självklart så att man även i detta sammanhang mer ska se på vad människor gör än vad de säger. Nu har mängder av undersökningar påpekat att Umeå har en administrativ överbyggnad ( inte minst inom skolan) som skulle kunna bantas rejält och likaså har man konstaterat att företagsklimatet kunde vara betydligt bättre. Lennart H hoppar på budbäraren i vanligt ordning och misstror allt och menar att det är beställningsjobb från "högern" eller andra skumma figurer. Det är däremot svårt att åstadkomma förändringar i en kommun där partibröder inte bara jobbar politiskt utan även besitter i alla viktiga positioner och administration i hela kommunen.  Min pappa Robert sa många kloka saker och det har också visat sig stämma på många punkter. "man måste ha partibok för att lyckas i Skellefteå" och likheten mellan det mångåriga styret i bägge städerna ger verkligen honom helt rätt. Min egen arbetssituation förbättras inte direkt av att jag har avvikande åsikter om hur saker och ting ska ordnas. Det är definitivt inget som ses på med blida ögon i "systemet" och inte blev det bättre av att jag skrev detta heller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.