Musikklassernas överlevnad

Jag är inte ofta i Umeå och jag följer inte insändarsidorna men jag hörde till min  förvåning att en f.d elev i musikklasserna skrivit en kritisk insändare riktad mot mig där hon menade att jag försökte få "personliga poäng" genom att dels framställa det faktum att jag startade Umeå Musikklasser och många gånger tvingats strida för att verksamheten skulle vara kvar och så att jag menade att man skulle rösta på Tove för att precis belysa styrkan ( styrken) i Musikklassverksamheten. Vad denna f d elev ( som jag för övrigt inte haft) inte tycks begripa är min anledning till insändaren. Det var vare sig för min egen eller Toves vinning utan det faktum att genom att knyta massmedial uppmärksamhet mot Tove som nu råkar ha gått i Umeå Musikklasser! skulle få betydelse när politikerna bestämmer sig för att ,som var anledningen, lägga ner Backenskolan ( som nu är stoppat eller lagt på is) Vad den eleven inte förstår är att Musikklasserna i Umeå snart europas kuklturhuvudstad – hela tiden hänger löst och kan läggas ner på grund av ekonomiska och politiska skäl. Den nuvarande skolchefen Zackrisson vill lägga ner verksamheten pga verksamheten bygger på att man söker och gör prov på sång och musikalitet. I hennes politiska värld ska nämligen alla som vill få gå musikklass. Det är en absurd tanken men hålls levande av den vänsterpolitiska röran i samhället. Lika lite som att alla ska kunna kräva en plats i Umeå IK kan man kräva att få gå musikklass om man inte kan sjunga. Det vore en katastrof för alla inblandade inte minst för den som hamnar där utan att kunna leva upp till ställda krav. Visst vore det trevligt om musikämnet fick större plats i skolan men nu är det tyvärr inte så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.