Spara pengar inom skolans värld

Ålidhemskolan skulle läggas ner eftersom man rent matematiskt kommit fram till att varje elev hade för många kvadratmeter att röra sig på och det innebär vidare städningen och uppvärmningen skulle bli för dyr. Dessutom hade man i ett svagt politiskt ögonblick lovat! att bygga en skola på Tomtebo och då skulle elevantalet på Ålidhem bli ännu mindre läs ännu mer dyra kvadratmetrar.

Sagt och gjort tack vare en lättlurad centerpartist och tillika präst som föll för föräldrauppvaktningen rörande Sofiehemsskolan, denna relik i skolumeå så kunde ett beslut tas att bygga en ny Ålidhemskola eller ett kultur och resurscentrum som bättre i storlek passade elevantalet. På grund av ytterst dålig research så tvingades man bygga en helt ny skolkropp i stället för det första förslaget som innebar en övervåning på Kolbäcksskolan. 250 000 miljoner drygt kostade denna "besparing" oss skattebetalare.

Ålidhemskolan som är byggd som en skola med alla instutionerna som dessutom moderniserats senaste åren skulle säljas till en kö med hugade spekulanter. Grundsärskolan är  nu ensam i denna gigantiska byggnad som kostar i uppvärmning och städning givetvis och nu snackar vi otroligt många kvadratmeter per elev förmodligen ett hundra tal per capita! Grundsärskolan skulle flytt till Haga skolan hösten 2010 men nu blir det nog inte förrän 2011 och besparingen som kommunen ansåg sig göra genom att lägga ut 250 000 miljoner på en ny slimmad skolkropp låter vänta på sig  rätt länge.

Umeå har också begåvats med en s k skatepark vid älven så att alla som passerar ska kunna se med egna ögon hur den ungdomliga kulturstaden Umeå satsar. Om man tar antalet aktiva skateåkare i Umeå och gör samma matematiska övervägande per kvadrat och per åkare så är det ett otroligt dyrt nöje och en aningslös satsning på ett fåtal ungdomar som vare sig är produktivt eller trendigt för skating har väl egentligen inte varit något större hit sedan Magnum Bonums Ner ner ner nerför backen ner. Byt till en mer ekonomisk politik i Umeå 2010

 

En kommentar

 1. Erika Åberg

  Men hej PeO!
  Jag ser att du flyttat! Tråkigt, måste jag säga. Jag blev så glad att Max fick dig som lärare och han med! Och jag håller med dig om det som händer på Ålidhem nu… Hagaskolan ska EVENTUELLT flytta in där nästa år då den skolan ska byggas om…. Jaja!

  Om du följer till min blogg får du se Max i en mycket stark film som han och hans kompis gjorde i helgen. Stolt mor är jag 🙂
  Kram på dig!
  /Erika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.