Sofiehemsskolan

Plötsligt har förutsättningarna ändrat sig….så att V och S har ändrat sig och Sofiehemsskolan blir kvar. Det är fantastiskt att det går så snabbt att byta elevunderlag i en stadsdel. Flyttade det in 50 familjer med barn i perfekt Sofiehemsskoleålder? Nej nej populistiskt valårstänk.

Ålidhemsskolan skulle läggas ner för att elevunderlaget började sjunka och man hade ändå lovat en skola på Tomtebo. En ny Ålidhemsskola för 250 miljoner skulle byggas på gamla Kolgäcksskolan som skulle rivas pga för dåligt elevunderlag. Sofiehem skolans föräldrar och en byxis centerpartistpräst spelade då en avgörande roll att detta "SPARPAKET"  kunde genomföras. Ålidhemskolan var nämligen för generös med kvadratmetrar och den av kommunen själv satta hyran var för hög.

Nu står gamla Ålidhemsskolan, en mycket funktionell skola och kostar pengar och hyser bara in grundsärskolans 60 elever fram till hösten 2011. Den nya Ålidhemskolan har blivit  en mycket dyr satsning för ett för litet antal elever då påfyllning av elever som planerades från Sofiehem nu har skjutits i sank! 

Det verkar inte finnas ett enda uns sunt förnuft när socialdemokratiska politiker och tjänstemän slår sina "kloka" huvuden ihop. Det kostar mycket pengar att vi har ett system där de som har att förvalta våra gemensamma tillgångar inte har ett personligt betalningsansvar för felaktiga närmast dumdristiska sparåtgärder. Landstinget har spekulerat  100 tals miljoner på börsen och våra norrlandskommuner har försnillat närmare en miljard på ett ej kontrollerat biogas projekt och i Umeå är jag övertygad om att vi betalar Lennart Holmlund för hans bloggande på VK.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.