Ett obegripligt opinionsläge!

Opinionsmätningarna avlöser varandra men överraskar sällan. Det som verkar tydligt är att Liberalerna har en  svår resa att passera fyra procentnivån. Miljöpartiet ligger också pyrt till, trots den allt genom den uppmärksammade miljödebatten. Sverige måste ställas om, bli fossilfria osv. Det borde locka fler väljare till Mp, men uppenbarligen uppfattar väljarna MPs program som helt orealistiskt. Är det att gå tillbaka till häst och vagn som vi får räkna med Mp på kuskbocken?

I en miljö där Sverige har uppenbara problem med flera väsentliga frågor som rör i stort sett varje medborgare borde opinionsläget vara helt annorlunda.

Energiproblem, brottslighet, ett av Europas högsta arbetslöshet, en skola som inte levererar tillräckligt många godkända elever, långa beslutsprocesser för att få våra företag att kunna utvecklas, 650000 människor som inte kan försörja sig själva, och så vidare.
Sverige kan mycket bättre, men måste skärpa sig om vi inte skall förlora vår ställning som ett välfärdsland.

 

i den miljön borde opinionsläget vara helt annorlunda. Oppositionen borde ett år före nästa val leda med minst fem procent före en obegriplig regering med S och Mp med hoppande stöd från C och V.

Jag är djupt bekymrad över Sveriges framtid.

Min uppmaning till oppositionen blir därför: öka tempot omedelbart!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.