Du västerbottning.

Du västerbottning, i september är det dags att gå till valurnorna. … Där får Du som västerbottning chansen att ta ställning till vilken utveckling Du vill ha av länet. Där får Du som västerbottning chansen att  visa att Du vill att politikerna på allvar ändrar kurs när det gäller sjukvården i länet. Även om frågeställningen kan diskuteras länge och väl har Du västerbottning chansen att visa att sjukvårdsfrågan berör och behöver lyftas upp rakt under näsan på politiken. Du västerbottning, detta är demokrati på riktigt. Du har chansen att visa de folkvalda vad ordet demokrati betyder – på riktigt. Du har chansen västerbottning att visa att Du tycker att en likvärdig sjukvård för alla i hela länet är en självklarhet. Du västerbottning, har Du tänkt på alla fina ungar som finns i länet? Du västerbottning, har Du tänkt på att vi borde ge dem chansen?
ÄLSKADE LILLA GLESBYGDSUNGE
Älskade lilla glesbygdsunge, som längst bort i länet bor. Du virvlar runt bland skog och fjäll, med näsan full med snor. Sneda lösa tänder och ett gapskratt som ekar. Ungar strömmar till i äkta glesbygdslekar. Genom ängen med barfotafötter, upp i backen över tuvor och rötter. Med lortiga händer sedan ut på en brygga. Glesbygdsungar på språng, så trallande trygga.
Tänk vad märkligt det kan vara att de som bestämmer 22 mil bort, På något sätt fått för sig att Du är av annan sort. Hur kan de inte veta, att Dina små rangliga ben springer fort och mycket och ibland rakt på kantig sten? Hur kan de inte tycka att hjälp ska finnas till? För glesbygdsungar likt stadsungar, de sitter sällan still.
Älskad liten glesbygdsunge med näsan full med snor. Får berättat för sig med värme av sin far och mor: Hur människor i bygden bakom varje knotig gren, Stred för varje yrväders rätt att bli ynklig, varm och klen. Kampen om att alla i länet ska ha en värdig chans, Några små sjukstugor och en riktig ambulans. De strider för en keps som sticker upp ur ett snår, De strider för en glesbygdsunges små lortiga tår. När älskad liten glesbygdsunge en dag blir stor, Han säger högt till världen: ”Jag bestämmer var jag bor!” Och alldeles oavsett var så hörs det i en stolt stämma, Det en liten älskad glesbygdsunge betraktar som sitt hemma.

Den 8 September har Du västerbottning chansen att  göra Din röst hörd. För Din och min skull och  för varje liten älskad glesbygdsunges skull: RÖSTA JA! Och Du västerbottning, tack för att Du tar chansen!

Leena Berg

3 kommentarer

  1. Anna

    jag sitter nu här och läser denna text som är så stark och bra .jag ska såklart rösta den 8 September för att sjukvården och ambulans ska finnas för ALLA oavsett var vi bor i vårt län det är en rättighet och politikers skyldighet att alla ska kunna vara trygga och ha en trygg sjukvård där man bor oavsett var man bor i vårt vackra Västerbotten .

  2. Maria Skiddi

    Mycket bra. Men mycket mystiskt också, jag menar här i Skellefteå ska man kanske folkomrösta kring en av S påtänkt ”centrumbro”…
    …å jag tänker;
    -” Varför i hela världen har man röstat i ett parti som gör det man INTE vill?”

    Är det för att man SKA vara sosse- kosta vad det kosta vill? än om det är diametralt korkad politik som förs irl??

    • Simone Granberg (inläggsförfattare)

      Tack Maria det tog lång tid för mig att svara dig, men jag ska vara ärlig jag hade glömt mitt lösenord och sedan helt glömt bort min blogg. vi sitter fortfarande nere på sjukstugan och ockupera. Kämpar självklart för hela länet. Det verka så att vissa kommuner har fått en del tillbaka inom sjukvården men i Dorotea avvecklar man ytterligare. Men vi ger oss inte, hoppas ju att valet kanske ändra något och att det verkligen finns några politiker som kan sjukvård och kan prioritera på rätt sätt. Vi ger inte upp !!!! Förlåt att jag först nu svara…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.