Singelbloggen

Kristna nyktra singelträffar

En utmaning

Av , , 2 kommentarer 3

Igår kväll trotsade jag en av mina rädslor. Jag utmanade mig själv. Jag ville springa därifrån men stannade kvar. Jag önskade att tiden skulle gå jättefort, men det gjorde den inte. Jag kände mig liten och fånig. Men jag fortsatte. Mitt sällskap försökte puscha mig vilket ledde till att jag ville springa in i skogen och gömma mig. Men det gjorde jag inte heller. Skräckslagen stod jag ut i ett par timmar innan det blev en halvtimmes paus.

Efter pausen började paniken mattas av. Jag kände mig glad och allt gick lättare. Följande timmar formligen rusade iväg. Jag log och strålade på alla sätt. När det var dags att packa ihop och gå hem ville jag stanna kvar. Jag hade klarat utmaningen. Jag var botad och ville ha mer! Jag tänkte inte avslöja vad jag har gjort utan ville bara lyfta fram att TRÄNING GER FÄRDIGHET.

Med tanke på träning kommer vi köra ett inofficiellt pass Funktionell Träning idag. Vi får se vilka som vågar komma. Vi drar precis igång nu när du läser denna blogg. En timmes hård träning blir det. OM vännerna vågar trotsa sina rädslor för det okända så blir vi ett litet gäng *fniss*. Det är roligare för mig som instruktör om jag har fler att instruera. Jag håller ju på att träna upp mig inför hösten när jag ska köra "riktiga" FT-pass på Medley.

2 kommentarer

Semester!

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag är första semesterdagen. Jag njuuuuuter. Men schemat ser inte glesare ut för det. Fast nu är det inte arbetssaker utan andra saker jag ska göra. Mest sociala utflykter och en del träning. Och en hel del andliga aktiviteter förståss.

Jag har också upptäckt att sommaren är alldeles för kort. Det har ingen tänkt på förut va? *fniss* Det vill säga att jag har mer som ligger på lut än vad jag hinner med. Att prioritera bland en massa rolighets-saker är inte det enklaste. Men bra mycket roligare än att prioritera bland en massa måsten.

Den här bilden tog jag när vi kom hem från skolans pedagogiska studieresa för att jag blev så glad att vi var hemma i Sverige igen. Visst är den fin!?! Med den önskar jag en trevlig dag. Nu blir det dusch och ringa en vän.

Todeloooo!

Bli först att kommentera

Ödmjukhet

Av , , Bli först att kommentera 1

Vi faller ner i ödmjukhet
vid Jesu fötter
gränslös nåd
kärlek så stor
vid Jesu fötter.

Bli först att kommentera
Etiketter:

Nu böjer jag mig ner…

Av , , Bli först att kommentera 1

Det här är ytterligare en sång som jag spelar ofta här hemma. Ni har säkert hört den förr men vissa låtar är värda att repetera 🙂

Bli först att kommentera
Etiketter:

28 juni

Av , , Bli först att kommentera 0

Dagens andakt ur boken Ett är nödvändigt, H. E. Nissen:

Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.
Johannesevangeliet 8:12

Kan jag verkligen vara ett Guds barn?

Jesus har sagt, att en människa som följer honom aldrig kommer att "vandra i mörkret". Visserlligen vandrar jag inte alltid i mörker, men jag måste ändå erkänna att det blir mörkt för mig många gånger. Men det finns inte något jag längtar mer efter än ljuset. Jag gör allt jag kan för att det skall lysa, men det lyckas inte.

Många går med liknande tankar. När de kom till tro, hoppades de att allt skulle bli annorlunda i deras liv. Men snart upptäckte de att det inte blev så. Problem och svårigheter fanns kvar.

Detta frestar många till besvikelse och modlöshet. Det måste vara något fel med mitt kristenliv, när det inte går med mig som det står i Bibeln. Det är farligt att låta sig fångas av sådana tankar. De är felaktiga även om de verkar riktiga. Det är nämligen stor skillnad på det vi lägger in i Guds ord, och vad ordet i verkligheten säger.

Jesus har aldrig sagt, att det inte kan bli mörkt för en kristen. Det är olika, men många plågas av anfäktelser. De känner igen sig i Davids ord: "Må mörker falla över mig och ljuset blir natt omkring mig."

Om du läser vad kristna har skrivit möter du samma sak. Deras vandring genom livet har inte alltid varit lätt. Den har inte alltid varit präglad av solsken och glädje. I sitt inre har de många gånger upplevt bitter smärta.

Allt detta ändrar inte på att det Jesus har sagt är sanning. En kristen har aldrig vandrat i mörkret och kommer och aldrig någonsin göra det. Om du i evigheten kan se tillbaka på ditt kristna liv, kommer du att förstå att inte en enda av de få eller många dagarna var en vandrig i mörker. Hur skulle det kunna vara så, när du i tron varit förendad med honom som är "livets ljus"?

Du levde varje dag i sällskap med Gud. Han som har sammanhanget och överblicken gick vid din sida och såg och kände allt. Därför vandrade du alltid i ljuset!

Bli först att kommentera
Etiketter: