Singelbloggen

Kristna nyktra singelträffar

Politiker, vanligt folk och härskartekniker

Det här med härskartekniker är ett ständigt återkommande ämne. Varför? Det tål att funderas på. Jag har skrivit om det i ett tidigare blogginlägg och Lisbeth Olofsson skriver ånyo om härskartekniker och använder Holmlund som exempel. Umeå kommuns politiker har gjort en förtäfflig pdf-publikation om härskarteknikerna. Det blir lite konstiga kontraster när vi har en ledare som använder dessa skamliga metoder…

Att beslysa sanningen och sätta ord på det är nödvändigt för att vi ska överleva i denna onda värld. En härskarteknik är i själva verket en form av manipulation. Och manipulation är en markant ingrediens i livet hos en missbrukare. Och det behöver inte bara vara alkoholister eller drogmissbrukare vi talar om. Det finns andra slags missbruk, till exempel maktmissbruk.

Men det är inte bara missbrukare som använder härskartekniker utan även sjuka människor, exmpelvis psykopater, borderliner osv. Manipulation, eller psykisk misshandel, är vanligt förekommande i många hem. Men det behöver inte finnas någon sjukdom bakom ett manipulativt beteende. Vissa människor kan helt enkelt inte låta bli att manipulera. Kanske har detta beteende lärts in under uppväxten för att föräldrarna hade destruktiva beteenden. Oavsett om det finns en bakomliggande sjukdom eller inte så är beteendet INTE FRISKT.

När vi tänker efter har vi dessa strukturer närmare oss än vi tror. Läs broschyren jag länkade till ovan och fundera på om du känner igen dessa strukturer i ditt liv. Genom att ta upp härskarstrategierna och kasta dem på bordet kan vi upptäcka och motarbeta dåliga beteenden. Du har dem kanske närmare än du först trodde. Det kan bli en hel del obehagliga upptäckter…

"En fördärvlig människa, en ogärningsman, är den som går omkring med falskhet i sin mun, som blinkar med ögonen, skrapar med foten, gör tecken med fingrarna. En sådan bär svek i sitt hjärta, han smider alltid ränker och ger upphov till trätor. Därför kommer hans ofärd med hast, plötsligt blir han krossad utan räddning." Ords. 6:12-15

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.