Lurad

 

Jag känner mig lurad.
 
Mitt miljömedvetna jag känner sig grundlurad men jag borde kanske inse att myntet alltid har en baksida. Tur då att jag är nyfiken och försöker ta reda på mer och gör mitt yttersta för att leva efter devisen om man inte frågar får man ingenting veta.
 
I annonserna läser jag om energiklassade vitvaror och känner att en ny vitvara måste vara bättre och mer miljövänlig än en äldre maskin och dessutom är energiförbrukningen lägre.
 
Men jag har blivit lurad!
 
För vilken energiförbrukning är det egentligen som minskar när man väljer energiklassade vitvaror? Och vad kan jag som kvinna, mamma, medmänniska, konsument och fritidspolitiker göra för att ”rädda” miljön?
 
Nu är det inte så att jag springer ner butikerna för att köpa nya vitvaror ideligen men jag erkänner, jag har tänkt som tomten i Katarina Mazettis julkalender Nytt nytt nytt nytt allt som är nytt är bra nyare nytt ska det va
 
Uppenbarligen finns det massor att göra och det första är att bli medveten, därefter kan vi göra medvetna val som leder till förändring. Jag är säker på att vi, jag och alla andra konsumenter i första hand måste ställa krav på reparerbara produkter istället för snyggdesign. Och som fritidspolitiker fortsätter jag oförtrutet att jobba för Centerpartiet och miljöarbetet för ett hållbart klimat.   
 
Vitvarumarknadens trista baksida beskrivs bra i en artikel av Jörgen Städje för er som är intresserad.
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.