Kvinnligt & Möjligt

Att vi behöver tillväxt i Sverige tror jag alla människor oavsett politisk tillhörighet skriver under på. Men sen är det frågan om hur som skiljer åt. De olika politiska partierna och människors åsikter spretar. Jag vill skap möjligheter!  Det finns många sätt att uppmuntra tillväxt och min övertygelse är att vi gemensamt kan skapa en hållbar tillväxt genom att

 
·        Minska arbetsgivaravgifterna för små företag
·        Minimera byråkratin
 
 
Fler människor måste våga lämna drömstadiet och starta eget. För att det ska vara möjlig måste reglerna förenklas och det politiska klimatet måste bli företagsvänligt. Inte som i Umeå där vi nu genom de rödas landstingspolitik förlorar både nyetablering av företag och patienterna förlorar en fungerande alternativ vård.
 
Små företagen kan bara växa om det finns tillgång till riskkapital och de administrativa kostnaderna minskas. Myndigheterna måste bli mindre byråkratisk och ge god service och framförallt måste arbetsgivaravgifterna sänkas med ungefär 5 procentenheter.  
 
Låt företagsamheten spira för det är vår möjlighet att skapa tillväxt, våga vara möjlig och inspireras av kvinnorna!

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Eva Isacsson

    Jo, jag igen!
    Kvinna med egenbekostad utbildning – drabbades av chefers oegentligheter – ena galna tunnan efter den andra. Drevs till utmattning i jätteprojekt. Rehabilitering? Jo, starta eget. Tvingades lägga ner då arrangören tog affärsidén till EU-projekt. Hade givit förslag til serviceföretag till småföretag gällande elektronisk handel. Ville oxå ta hjälp av invandrade som ju kan andra språk och hur handelsprocesser ser ut i andra länder…. Hade jag fått starta skulle en mängd människor haft kunskapen idag att knyta dessa kontakter med utlandet. För det är ju på exportverksamhet som vi ökar välfärden i Sverige. Inte småföretag som caféer odyl. När vi nu har statligt anställda som ska se till regioners utveckling som hellre fixar penningströmmar i sin egen ficka….? Jo, sedan hjälper FK till att mala ner resterna av kraft och vilja.
    Bra va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.