Försäkringskassan behöver nå ut

Jag känner mig djupt olycklig för all människor som tappar sitt SGI skydd och alla som fått återkrav på bostadsbidraget. Många gånger handlar det om okunskap i hur försäkringen fungerar och vad man som individ behöver göra för att skydda sin SGI. Därför måste Försäkringskassan se över sitt informationsflöde. Alla är inte läskunnig, alla har inte tillgång till en dator och alla har inte drivkraften att ta reda på svaren. 

Ja visst Försäkringskassan har en fantastiskt fin Hemsida men min åsikt är att vi måste ut i samhället och informera muntligt och det redan på gymnasienivå. Om du redan tidigt i livet får en inblick i hur socialförsäkringen fungerar så är risken mindre att du ramlar i fallgroparna.  

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.