Återkrav Återkrav och åter återkrav

De senaste dagarna har jag träffat kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund men de har alla en gemensam problematik. Problemet heter återkrav på bostadsbidrag. Ett problem för dom som redan har problem med ekonomin. 

Bostadsbidraget är ett gissel och något jag tycker man skall ta bort, ersätt det till exempel med en lägre skattesats för lågavlönade. Visst folk med låga inkomster har behov av att få hjälp med hyran men det måste vara bättre att de får en lägre skatt så att dom själva kan styra sitt kassaflöde. Som det är idag skall man uppge en trolig inkomst och sedan får man ett preliminärt bostadsbidrag som stäms av efter två år. Under den gångna månaden har jag mött ett stort antal personer som fått återkrav på bostadstillägget för 2009 och det tar dem ner i en ännu sämre ekonomisk situation. och det kan inte vara rätt.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Eva Isacsson

    Jajjamensan! FK är obarmhärtiga på denna punkten.
    Har en vännina som drabbades. Hon hade gått till FK och bett om hjälp att fylla i. Hon hade flyttat ifrån sin sambo som tufsat tull henne ordentligt. I alla fall så åkte hon dit på en ersättning som var retroaktiv MEN betalades ut så summan hamnade på fel år. Hon hade inte en tanke på den utbetalningen när hon satt hos FK som ju inte heller frågade om den. Det blev backning som hon överklagade men… Du bort uppgett, sa domstolen och verkade inte läskunnig ens. Sen blir det ett tillägg oxå om jag kommer ihåg rätt? Når jag var ung och ensam mor fanns fler skatteskalor så man klarade sig rätt bra trots att jag då bara jobbade 5 tim om dagen. Yes, fixa det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.