Nu har ledningen fått ”fel”

Försäkringskassans ledning inte att lita på!

Jag säger det igen….. 

Försäkringskassans ledning inte att lita på!

 
Ledningen på Försäkringskassan(FK) som sitter på Huvudkontoret(HK) långt från verkligheten med Adriana Lender i spetsen sviker helt plötsligt en stor del av Sveriges befolkning, den del av befolkningen som behöver det största stödet med en personlig service. FK har i ett pressmeddelande talat om att man nu bestämt sig för att stänga lokalkontoren.
 
Den Moderatdominerade regeringen är ansvarig för en minskad anslagsnivå på 300miljoner till år 2013. Vart finns människan och det rättsäkra Sverige i den här planeringen?  
 
I besparingsivern har HK beslutat sig för att effektivisera. Vi som lever i verkligheten vet att effektivisera ofta betyder minska på personal och ibland även på servicen. Det är helt ok effektivisera så vi får ut mer av varje skattekrona men att ta bort stödet för de som har störst behov är inte effektivt bara destruktivt. Så förbered er på en rejäl försämring när nu 600års arbetare skall tas bort från FK.
 
Vi som finns nära Servicekontoren som dagligen möter de människor som har störst behov av direkt hjälp och inte klarar av att hantera en dator, ta till sig text eller ta en instruktion via telefonen. Helt plötsligt blir denna grupp av människor utelämnade. Att man på fullaste allvar föreslår att stänga Servicekontoren runt om i Sverige känns barockt!
Ni som vill värna om ett öppet Försäkringskassan som är ett Trygghetssystem för oss alla skicka era synpunkter till Försäkringskassan.  

 
Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Mats Bladh

  Ja detta är ju ytterliggare ett steg i regeringens ”amerikanisering” av tryggheten, är man frisk och kan jobba (vilket ju de flesta är) så röstar man på alliansen och har det bra så länge allt går som det skall.
  Blir man sjuk så får man ”skylla sej själv” för att man har osmakligheten att bli en parasit och skall då får så lite som möjligt.

  Det gäller att hålla reda på vad man röstar på, snart är vi där som i USA att de som blivit sjuka, skadat sej eller fötts ”felaktig” få bo i vänners garage eller källare och leva på social wellfare.

  Det där med socialbidrag finns ju redan, se bara på alla utförsäkrade som nekas ersättning från FK och nu spar en massa pengar till skattelättnaderna för arbetstagarna genom att de nu måste leva på socialbidrag.

  USCH !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.