Aprilskämt eller……

Försäkringskassan(FK) har inte ekonomi att lägga ner de 61 Servicekontoren som finns i Sverige och måste därför söka medel av regeringen för att klara av nedläggningen enligt uppgift från de fackliga organisationerna. Prislappen på nedläggningen beräknas hamna på 500miljoner kronor. FK sparar ca 2miljoner på nedläggningen, ja besparingen gäller förutsatt att Regeringen betalar nedläggningen.

Det är inget aprilskämt utan dagens sanning
Det finns politiker som reagerar och agerar, men räcker det?
Eller finns det komponenter som behöver bytas ut ?

3 kommentarer

 1. Stefan Westermark

  Nu får du sluta med dem galna konspirations teorierna!
  Vi kan inte ha ett system som fungerar!
  Aprilfools!

  Du glömde räkna med alla skatteintäkter som staten får genom att ha anställda. Och även om staten betalar så är det ju folket som betalar eftersom att folket måste axla skulden som staten skapar. Eftersom att staten är en representation av folket via politik och demokrati.

  Delar som bör bytas ut: Dagens ekonomi/valuta.
  Det skulle lösa 95% av alla problem vi har idag.
  Hur skapar man då en stabil ekonomi/valuta?
  Det är mycket simpelt! Man har 33% silver 33% guld och 34% av något annat som ger värde till valutan. Sedan så lånar man ut pengar utan ränta. Ränta kommer inte existera i det nya systemet och inte inflation heller. Varför kommer inte ränta / inflation finnas? Jo för ränta är vad som bidrar till inflation. Den andra orsaken till inflation är: det skapas för mycket pengar, mer pengar än vad som behövs. Detta systemet ska dock ligga direkt under staten, det vill säga folket ska kontrollera det genom demokrati. Det ska inte gå att trycka upp mer pengar utan att minst 60% av ”regeringen” säger: JA. På så sätt blir det väldigt svårt att inflatera penning systemet.

  Det finns en massa mer också men detta är lite av grunden.
  Hoppas du lyckades förstå vad april skämtet var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.