Jag ger inte upp!

Ulf Kristersson har alldeles för lite insikt och förståelse i en av de verksamheter han företräder det syns tydligt i hans uttalande om servicekontorens uppgift. Som tur är har ett flertal politiker reagerat och agerat men tyvärr räckte det endast till en utredning av servicekontoren. Jag hoppas därför mycket på sittande tjänstemän och att dom har så pass mycket verklighetsförankring att dom klarar av att förklara vikten av att det finns ett servicekontor. Och att deras beskrivningar av verkligheten är så målande att dom på ett tydligt sätt kan besvara hans tankar och frågor i utredningen om servicekontoren vara eller icke vara efter 2012.   

Jag hoppas också mycket på centerpatiets politik och alla centerpolitiker i bevarandet av servicekontoren och en modernare socialförsäkring som värnar om individen och samhället på lång sikt.   

Kristersson har en relevant fundering då han undrar varför man väljer det personliga mötet med på servicekontoret i stället för nätet eller telefon. Jag föreslår att han gör ett besök på ett antal servicekontor och frågar kunderna eller de anställda.
Han undrar om det beror på situation eller på individen? Också det en relevant fråga. Även denna fråga kan han med säkerhet få svar på hos alla de kunder som besöker servicekontoren runt om i landet eller de anställda.   
Han ställer sig också frågan om vilka möten som är betjänta av det elektroniska mötet där Skatteverkets e-deklaration enligt Kristersson är en förebild för alla myndigheter. Och som svar på den sista frågan vill jag informera Ulf Kristersson om att vi lever i ett samhälle som består av olika människor med olika förutsättningar och att informationsteknik inte är lösningen på allt. För att möta olika människors behov är det viktigt att det fortfarande finns en öppen dörr in till försäkringskassan och andra statliga myndigheter. En mötesplats där den enskilda individen kan få hjälp med just sitt ärende utifrån sina förutsättningar.   

Kristerssons förhoppning om att e-tjänsterna skall ersätta det mänskliga mötet är lika lämpligt som att parkera bilen i ett cykelställ.
 
 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.