Lat och sverigedemokrat eller ta ett kliv och bli aktiv!

Att Sverigedemokraterna gång på gång slagit rekord i opinions-mätningarna under hösten är i sig inte konstigt eftersom partiet är relativt nytt och tidigare inte varit ett parti att rösta på. Enligt min mening är Sverigedemokraterna fortfarande inte ett parti att rösta på.

Men det oroar mig att de senaste undersökningarna visar att SD i genomsnitt fått 10,2 procent.
 
Vad är det som gör den svenske mannen eller kvinnan med rösträtt så främlingsfientlig?
 
Eller finns de andra motiv?
 
Är övriga partier allt för slät i deras invandringspolitik på grund utav att man alltid vill vara så politiskt korrekt?
 
Våra SD-sympatisörer sticker ut och har ett raljant förhållningssätt till vissa grupper av människor och enkla nostalgiska lösningar på alla politiskaproblem, det är kanske det som tilltalar?
 
Eller är det så att vi Svenskar haft det bra så länge att den ökade arbetslösheten gör att en del tycker att samhället fungerar allt sämre och då måste hitta en syndabock?
 
För visst är det så att invandringen blir en enkel och greppbar förklaring till allt ont som sker.
 
Eller handlar det om tron på framtiden?
 
Eller känslan av att inte få vara med och skapa framtidsplanerna?
 
Eller är det förändringen?
 
Att livet består av förändringar är självklart, lika självklart som att andas. Men då förändringarna blir många och allt för märkbara måste vi ha något att tro på, något att kämpa för och vi måste få vara med.
Så från bondesamhället till industrisamhållet vidare in i IT-samhället och nu vidare in i en tid där många är välbetalda och har kunskapsintensiva arbeten medan många andra har dåligt betalda och osäkra jobb. Den trygga arbetar- och medelklassen finns inte längre.
 
Vill du vara med och skapa en hållbar framtid?
Vill du berätta hur en Umeå och Sverige skall drivas?
 
I så fall vill jag passa på att bjuda in dig till Umeå Södras årsmöte den 24 januari 2013 klockan 18.30 på Centerpartiets expedition, Ordenshuset i Umeå. (Skolgatan 48)
 
 
 
 
I Centerpartiet är alla med och skapar idéerna och tillsammans bygger vi en hållbar framtid!
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. Frippe

  Jag tror SD kommer bli mycket srörre än vad dom redan är. Inget annat land öppnar dörrarna och tar in hur mycket invandrare som helst.

  Vi skriker rasist bara för att man tycker vi ska stänga gränsen ett slag. I södra Sverige är städerna fyllda till gränsen av kriminalitet, arbetslöshet mm mm och kostar samhället stora pengar. Våra fängelser är överfyllda av männsikor med invandrarbakgund då det gäller grova brott.

  Har vi då gett våra medmänniskor ett bra välkomnande? Nej tror jag de flesta tänker.

  Nu måste Sverige börja se till att vi klarar ta hand om oss som redan bor här och det innebär oavsett vart man är född.

  Man är inte rasister bara för att man vill ändra sin politik. Jag tror att om C gick ut med samma budskap skulle dom växa direkt och få det förtroende dom tappat och kanske leva kvar ett tag till. Jag älskar människor, men kan inte föda alla. Tänk också på att en utsatt familj, oavsett var, hjälps bäst i deras eget hem. Inte hos någon annan.

  SD har förstått det vi redan visste egentligen, men dom vågade ta steget först, tyvärr.

 2. Anna-Karin Sjölander (C)

  Frippe att öppna gränserna för alla innebär inte

  att vi inte skall ta hand om de som redan bor i Sverige
  att vi skall utarma den Svenska kulturen
  att vi skall utarma den Svenska traditionerna
  att vi skall utarma den Svenska välfärden
  att vi skall sluta hjälpa människor i andra länder

  Det innebär att vi skall jobba för ett mänskligt samhälle där alla har en bra möjlighet att bygga sig en trygg och hållbar framtid.

  Och Centerpartiet skall absolut arbeta för att ta bort politikernas nuvarande överutnyttjande av våra skattepengar. Det är en skam att välbetalda politiker som avgått får en generös pension och att dom kan behålla den trots nytt arbete. Vi vill ändra villkoren för politiker och lägg dessa slantar på samhället. Helt enkelt ta bort samhällskostnader som inte är berättigade och lägga pengar på de som behöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.