10miljarder NEJ

Jag säger 10miljarder Nej till Magdalena Andersson och Socialdemokraternas förslag att skära ner 10miljarder i de statliga myndigheterna.

Lennart Holmlund han applåderar!

Jag tycker att applådera är att hoppa i galen tunna!

De kan förvisso kännas bekant för vissa 😉

 

Men förslaget får mig att fundera på effekterna. Och det föra tankarna tillbaka till tiden före 2008. Hade vi det så bra i myndighetssverige på den tiden? Hade vi väl fungerande statliga myndigheter? Och finns det möjlighet att spara 10miljarder utan att urhållka trygghetssystemet?

Som anställd på Försäkringskassan en myndighet som möter människor i början av livet, mitt i livet och i livets slutskede känns förslaget helt galet. Jag säger 10miljarder nej!

Jag är inte överförälskad i det statliga systemet eller överstatlighet men jag älskar vårt trygghetssystem och som Centerpartist känner jag att det är viktigt att vara Alliansens humana och mänskliga röst som vågar bevara de trygghetssystem som gynnar människor.

Magdalena Andersson säger att det absolut kan innebära personalminskningar, kanske ingen förlust för myndigheten men absolut en förlust för de mest utsatta som har behov av hjälp från en myndighet för att klara sin försörjning.

För i klartext innebär det att Arbetsförmedlingens kontakt med kund minskar från dagens 12minuter till vadå, kanske 6 minuter. Då känns det svårt att upprätta en handlingsplan eller få tid att få hjälp att planera sin yrkeskarriär.

Det innebär att Försäkringskassans kontakt med kund ändras från personliga möten där man gör en plan för den medicinska och yrkesinriktade rehabiliteringen till en telefonkontakt. Det känns inte hållbart att man skall ta allt ansvar för sin egen rehabilitering när man redan från start är sjuk.

De innebär att vi får färre poliser och med tanke på dagens samhällsklimat känns det som man bäddar för en ökad kriminalitet.

Och vad händer på alla de övriga myndigheterna? Kan man få kontakt och rådgivning hos Skatteverket, Kan vi lita på att Länsstyrelsen får möjlighet att värna vår miljö eller håller ordning på våra vackra vandringsleder?

Det som var bra med förslaget var att man pratar om att utveckla IT-systemen men alla som varit med ett tag vet att det inledningsvis kostar mer pengar så jag säger 10miljarder NEJ till förslaget!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.