Nej, de privata ska bort!

Efter kvällens debatt om äldreomsorgen i Umeå står det helt klart att Vänsterpartiet anser att det är bättre att tjänstemän och politiker beslutar vart och vilken vård du som äldre ska få, när du skall lägga dig och när du ska kliva upp för du kan ju inte ta dom besluten själv.
Men hallå vart tog sunt förnuft och viljan att möta de äldre med värdighet vägen?
Var är egentligen värdigt? För mig är en mycket viktig del att få fatta egna beslut och att få göra sina egna val. Socialdemokraterna har nu – i armkrok med vänsterpartiet – bestämt att i Umeå kommun ska äldre enbart ska få välja mellan kommunala boenden. Det är allt annat än värdigt!
 
  • Vänsterpartiet har alltid haft en stalinistisk hållning till privata företag. Det spelar inte nån roll att utvärderingar visar att kvaliteten är minst lika hög, ofta högre jämfört med kommunala äldreboenden. Nej, de privata ska bort!
  • Det spelar ingen roll om äldre själva, deras anhöriga eller personalen har en annan uppfattning. Nej, de privata ska bort!
  • Det spelar ingen roll att Sverige de senaste åren fått en massa nya företag, ofta med kvinnor som ledare, som ger ännu fler kvinnor nya möjligheter på arbetsmarknaden. Nej, de privata ska bort!
  • Det spelar ingen roll att Umeå kommuns egen utredning säjer att de privat drivna omsorgsföretagen inneburit att den kommunala hemtjänsten blivit effektivare. Nej, de privata ska bort!
 
I vänsterpartiets värld är privata omsorgsföretag en slags ogräs som ska ryckas upp med rötterna. Det spelar ingen roll att de privata håller en lika hög eller högre kvalité på sin verksamhet som de kommunala. Ideologin går före förnuftet. Stämmer inte kartan med terrängen är det (vänster)kartan som gäller!
 
Det är förbluffande att socialdemokraterna i Umeå låter vänsterpartiet härja fritt och praktisera detta förakt mot individens rätt att välja det bäst möjliga.  
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.