Ekonomiska problem Magdalena Andersson

Vad har du för problem Magdalena Andersson?

Eller vad är det du vill mörka?

Du skriker att Borg orsakat att budgetsiffrorna är de sämsta sedan budgetsaneringen i mitten av 90talet.

Ditt skrik blir inte speciellt trovärdigt. Kreditvärderingsinstituten ger Sveriges ekonomi högsta kreditbetyg. Att landets ekonomi bedöms som stabila med en hänvisning till ”en historia av ansvarstagande finanspolitik” borde inte ha undgått dig Magdalena Andersson.

Du borde veta att den svenska statsskulden ligger runt 40 procent av BNP och jämfört med den tyska statsskulden, med sina 80 procent, alternativt Amerikas stadsskuld som passerat 100procent tycker jag Alliansregeringen skött finanserna på ett utomordentligt sätt.

Under valspurten tjatade du om att ”svenska folket lånar tio miljoner i timmen för att finansiera Alliansregeringens skattesänkningar.”  Hur mycket skall Svenska folket nu få betala för att du skall kunna hålla dina och Socialdemokraternas vallöften?

Ja det ska jag säga, det borde handla om ett lån på femton miljoner i timmen för Svenska folket för att finansiera dina lånebehov Magdalena Anderssons.

Man behöver inte vara ekonom för att förstå att vi nu riskerar skattehöjningar och höjda utgifter och att tillväxten bromsas. De kommer också att innebära att nya jobb uteblir, att statsskulden växer och att folk i hela landet får det sämre.

Hela den solida grund som lagts i Svensk ekonomi med hjälp av tidigare regering raseras nu genom Stadsministerns och dina beslut Magdalena Andersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.