Kollaps för framtidstron

Så har sittande regering presenterat sina budget, en satsningar på skola, hälso- och sjukvård och försvaret till en kostnad av 25miljarder.

Frågan är vart regeringen med Löven i spetsen  ska hitta pengar till satsningarna? Ett är säkert, Regeringen lär inte lyckas skapa pengarna genom ökad tillväxt, ökad konsumtion eller ökad turism. Inte heller lär pengarna ramla in på grund av ökad innovation, fler små företagare eller ökad tillväxt.

Tyvärr har Svenska folket, om än inte alla, valt en regering som är svag. Svag då dom inte har majoritet och svag eftersom dom inte har för avsikt att skapa utan istället ser till att använda din börs för att hitta pengat att finansiera sina politiska förslag.  Som vanligt i en S-ledd regering är lösningen på allt, skattehöjningar.

Pengarna finns med andra ord i din börs, eller de är där pengarna borde vara.

Finns det då vinnare, ja kortsiktigt kommer de äldre och de arbetslösa att känna sig som vinnare då satsningarna som presenteras i budgeten gynnar just arbetslösa som får höjd A-kassa men ännu längre till arbete och de äldre som också kan få lite mer kvar i plånboken men förlorar på höjda kostnader. Det finns det som är bra för oss alla, den höjda skatten på tobak. Men i det stora hela visar budgetförslaget att Alla vi andra är förlorare

Alla på landsbyggden bestraffas extra hårt, förutom de enskilda vägarna som dom faktiskt underhåller och ansvara för får dom nu en ny kilometerskatt. Landsbygdsdepartementet lags ner och det visar verkligen att Löfvens regering inte har något att erbjuda för alla som bor eller värnar om landsbyggden

Alla stadsbor med arbete får en höjd skatt trots att Socialdemokraterna inför valet lovade att inte höja skatten för de som arbetar De unga i stan och på landet blir kvar i en dold arbetslöshet där de får sysselsättning inom 90-dagar men de riktiga arbetstillfällerna kommer att minska till följd av att regeringen höjer arbetsgivaravgifterna för de som anställer unga. Alla kommer att förlora på en minskad sysselsättning och en minskning av ny arbetstillfällen då arbetsuppgifterna nu görs av de unga som går på arbetsmarknadspolitiska åtgärder.   De höjda skatterna för de som arbetar kommer att minska innehållet i börsen och det innebär mindre inköp och sämre handelsklimat, butiker kommer att måsta stänga

Långsiktigt är vi alla förlorare med denna mörkröda och förgörande politik som gör att all framtidstro kollapsar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.