Tillgänglighet till Sverige trots Stockholm och Holmlund till salu

Miljöpartiet har beslutat att Brommaflygplats skall läggas ned och Romson och Fridolin säger att man lätt kan flytta dessa flyg till Arlanda eller andra flygplatser sen bygger man upp sin argumentation med hänvisning till att det är det bästa för miljön och till den bostadsbrist som finns i Stockholm. För mig som Centerpartist är Bromma flygplats tillgängligheten till hela Sverige trots Stockholm.

Diskussionen om nedläggning av Brommaflygplats startade i Stockholm då Upplands Väsby med 41 449 innevånare vill bygga fler bostäder och bostadsbristen i Stockholm blir en passning som Miljöpartiet gör till sin valfråga inför Supervalåret 2014 då dom vet att deras väljare framförallt finns i Stockholm. Efter valet vet vi att 6 290 016 (85,1%) av landets befolkning valt att gå till valurnorna och att 429 275 personer stödjer Miljöpartiet, hur många som stödjer nedläggningen av Bromma är det ingen som vet. Men ett som är säker, Sverige är mer än storstan.

Men diskussionen om Bromma flygplats vara eller inte vara är som en rysk gumma, en sån som är flera i en, lager på lager så måste vi välja vad vi ska diskutera.

Är det Bostäder i Stockholm?

Är det Miljöfrågan?

Är det ett demokratiskt perspektiv där Brommaflygplats är ett riksintresse för hela Sverige i allmänhet och för mig som lokalpolitiker Umeå och hela norra regionen i synnerhet?

Umeåflygplats är en motor i den tillväxt som finns i hela norra regionen och stänger Bromma flygplats kommer vi att tappa 39% av den trafik som finns idag. Miljön är absolut viktig och något vi skall jobba med men för att klara av att utveckla de delar som skulle möjliggöra en bättre miljö krävs också en stark tillväxt i regionen. Tyvärr tycks Miljöpartiet inte förstå att Sverige består av mer än Stockholm. Inte heller tycks de förstå att tillgänglighet är ett måste för att hela Sverige ska leva och för att Stockholm skall fortsätta utvecklas. Vad vore Stockholm utan tillgång till den kompetens som landat I storstan tack vare flyget?

I frågan om Bromma är inte bara Centerpartiet och Moderaterna enig, även Socialdemokraterna ställer sig bakom uppropet om att rädda Bromma flygplats.

Och så till dagens scoop, Lennart Holmlund är till salu, Jag hörde själv när han erbjöd sig ta uppdraget som förhandlingsman nu när han inte längre skall vara så aktiv inom politiken.

Ett uppdrag som jag tror Lennart skulle fixa med bravur trots att hans ibland kan behöva blurras

 

 

 

dockor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.