Fy fan för Feminism

Jag har ett intressant samtal med en vän och allt startade med att jag frågade vad hen ansåg att man borde göra för feminismen.

– Vad tycker du vi ska göra för att få fram de feministiskabudskapet?
– Fy fan för feminism
– Intressant men hur tänker du nu? Är inte du intresserad av jämställdhetsfrågorna?
– Självklart är jag intresserad av alla människors rätt att få en rättvis bedömning och jag är verkligen intresserad av att få en förändring så att minoriteter inte behandlas annorlunda…de här är mycket större….faktiskt svårförklarligt…..och inte helt lätt….men alla måste börja tänka rätt…. Men jag blir så trött på vänsterextrema kvinnokollektiv som kidnappat begreppet feminism och förstört ordet. De där kvinnorna är inte bättre än det patriarkat dom vill spränga enda skillnaden är att dom är kvinnor. Att dom är så hämndlystna och vill att kvinnor ska gå före bara för att dom har ”rätt” kön är ju bara att bygga ett matriarkat. Arg är dom också, oresonligt arg på män och dessutom skäms dom för att vara kvinna eller uppföra sig som kvinnor.

– Men vad tror du då behövs för att en person skall belönas för sin skicklighet, få jobb på grund av sin kompetens, utvecklas till sitt bästa ja utan att fastna i könsrollerna?
– För de första måste vi sluta tycka att det är bättre att vara och göra typiskt manliga aktiviteter och sluta döma barn och ungdomars val. Har du ett barn som vill dansa balett uppmuntra barnet att göra det, försök inte påverka Olle att hellre välja hockey för att du sitter fast i könsrollsträsket. Har du en ungdom som vill köra skotercross tillåt det när dom har åldern inne istället för att övertala Hanna att hon får en hårförlängning och nya jeans bara för att du är kvar i könsrollsträsket. Vill någon i din närmaste omgivning utbilda sig inom försvarsmakter eller hemsjukvården stötta valet och fråga hur du kan vara ett stöd och sluta värdera det ena högre än det andra. Alla arga feminister jag känner tycker att dom är cool för att dom alltid gjort ”killgrejer”. Men hallå skärp er rödstrumpor, var stolt för att ni väljer det ni väljer men välj utifrån det ni vill, inte det ni värderar högre eller tror är bättre!

– Men vad tycker du om Fis framgångar i valet?
– Ja jisses vilket spektakel, de där kvinnorna är en skam för kvinnligheten då dom sprider ett pyrande manshat. Jag vill vara stolt kvinna, mamma, väninna, medmänniska och kollega utan att be om ursäkt för att jag är kvinna och kvinnlig samtidigt vill jag att män ska vara stolta medmänniskor som kämpar för jämställdhet. Men Fisarna stinker å de är för att dom verkligen är fast i sina föreställningar om vad som är manligt och kvinnligt och de värsta av allt är att dom sätter högre värde på de dom tycker är typiskt manligt och ett mycket lägre värde på de som är traditionellt kvinnligt och deras lösning på problemen blir då enkel, de måste finnas kvotering. I och för sig inte så konstigt att de är deras lösning för dom tror ju uppenbarlien inte att kvinnor kan ta sig in på egna meriter. Men de ska jag säga dig de finns massor med smarta kvinnor och dom kan absolut ta sig dit som vill utan kvotering.

– Men jag tycker att feminism är att värna om allas lika rätt och möjlighet och jämställdhet är att det först när alla människor kan leva ett självständigt liv utan att möta misstänksamhet eller motstånd för den man är. Så om vi dröjer oss kvar vid feminismen så undrar jag om du utifrån min definition kan ge exempel på någon som bidragit till den utvecklingen?
– Å det finns så många……Mamma för att hon uppmuntrat mina val, Molly Sanden som drog igång kampanjen min stolta kropp, Pappa för att han aldrig gjort någon skillnad på oss barn, Min första chef Peter som uppmuntrade och belönade föräldraledighet för oss anställda, Nour El-Reafi som visat att man kan göra skillnad och Azita Shariati VD på Sodexo som är årets VD, Seher Yilmaz på Rättviseförmedlingen ja listan kan göras lång

-Så ditt ”Fy fan för Femenism” betyder egentligen något helt annat?

– Ja faktiskt, de betyder fy fan för de vänsterextrema som tagit ordet feminism som gisslan och deras beteende som är så skadligt för att vi skall lyckas med jämställdhet. Deras agerande visar att dom värderar de typiskt manliga högre än de typiskt kvinnligt och egentligen borde man inte ens fundera på vad som är typiskt…..de vore bättre om vi var lite mer möjlig och att alla faktiskt engagerar sig i att skapa ett jämlikt samhälle.

Jag tackade för ett intressant samtal men förvånas samtidigt över att man kan låta någon ta ett ord i från en. För egen del fortsätter jag att vara Feminist till 100%

Bara bröst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.