Freda den 13:de

Fredag den 13:de och tretton dagar kvar till vi i Umeå har den stora förmånen att träffa Johanna Jönsson, Centerpartiets talesperson i integrationsfrågor. Jag och Gunnel som är Centerpartiets representanter i Individ och familjenämnden i Umeå har bjudit in Johanna för att vi vill förändra dagens misslyckade integrationspolitik och skapa möjligheter, vad finns de då för möjligheter?

Du som läser det här är den allra bästa möjligheten till att vi ska lyckas med en integration som gör att de nyanlända bli en del av samhället. Du kan engagera dig politiskt, gå med i Vän i Umeå och skaffa en vän från ett annat land eller möta alla med nyfikenhet och respect. Du kan visa hen Umeå och berätta om vår fantastiska stad och bjuda in hen på middag. All forskning visar att socialt stöd får oss att ta oss igenom även mycket svåra perioder som att lära sig ett nytt språk, en ny kultur och förstå nya normer samtidigt som hen skall brottas med oron för släktingar på flykt eller släktingar som är kvar i krigshärden.
Möjligheterna är manga och det kommer mer…………

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.