Vabruari eller vård av guldfisk?

De känns som gnällmåndag idag men då sjukkostnaderna ökar eftersom fler blir sjuk känns det tungt.
Att den Socialdemokratiska makten sen väljer att inte ha så bråttom att ta bort den bortre tidsgränsen som dom kritiserat så hårt i valkampanjen känns mer än fel.

De är faktiskt förfärligt men än värre är att Socialförsäkringsutredningen missat helheten.
För att tro att den bortre tidsgränsen och höjd A-kassa är räddningen de är imbecillt.

Att det dessutom finns de som nu vill utöka Socialförsäkringen till att gälla familjens husdjur gör mig mörkrädd……vill du betala mer i skatt för att jag skall vara hemma med mina guldfiskar för att de verkar lite krassliga?

De allra viktigaste måste vara att planera för ett samhälle där människor mår bra, inte som nu utbrändhet och livsleda. En stad som tillåter trädgårdsodlingar och inte gör allt för att växa sig sönder och samman. En landsbygd där det finns möjlighet att bo och försörja sig. Ett samhälle där alla människor har möjlighet att påverka sitt eget liv och förändra det till något bättre om det behövs eller få vara nöjd om allt är bra. De finns ett samband mellan de växande städerna och ett ökat sjukskrivningstal där de allra flesta har diagnosen utbrändhet.

En närodlad politik ger oss livslusten tillbaka

4 kommentarer

  1. Pigwidgeon

    Kommentaren om guldfisken var ganska barnslig och faktiskt lite oärlig för kvinnan i artikeln du länkat till talade inte allmänt om husdjur utan om sin hund och jag vill påstå att hunden har en väldigt speciell ställning och även roll i vårt samhälle. Ingen har påstått att en sådan VAB skulle omfatta guldfiskar. Det skulle vara en enkel sak att sätta gränsen vid hund, möjligen katt likaväl som gränsen idag går vid människa.

    Många människor väljer dessutom att ha en hund eller katt istället för barn och ser dem som fullvärdiga familjemedlemmar och jag trodde att ni i centerpartiet var för valfrihet.

    • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

      Centerpartiet är för valfrihet men vi tror också på individens egen drivkraft och människors förmåga att hitta lösningar utan att staten skall ta ansvar. En föräldraförsäkring är just en föräldraförsäkring medan vård av husdjur är något helt annat…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.