Exkluderande design

Att tro att exkluderande design skall lösa de samhällsproblem vi har är lika bra som att sätta ett litet plåster på en människa som håller på att förblöda.

Att Svenska samhället 2015 låter kåkstäder bli den enda lösningen för de fattiga EU-migranter känns som att backa bandet 100år tillbaka till de bosättningar Sverige hade för Zigenare.

Sverige måste kunna bättre!

De EU-migranter som inte vill annat än att stanna i Sverige för att bygga sig en bättre framtid och ge sina barn ett värdigare liv än dom själv upplevt under sina levnadsår borde istället få en chans att bidra.

Den lösning som behövs är bostäder, möjlighet att lära sig språket och en inkludering. De pengar Rumänien fått från EU för att förbättra Romernas situation borde följa med individen till de land den väljer att bosätta sig i och på så sätt skulle deras behov av nystart kunna ges i de land personen väljer att bosätta sig i.

Vi lever i en global värld där rörligheten är att förhålla sig till så nu måste alla tänka om och tänka nytt och inkluderande.

6 kommentarer

 1. Bergis

  Trött på de här PK inläggen från bloggare som tror att Sverige ska bara en ända stor socialbyrå åt andra länders medborgare. PÅ Försäkringskassan exkluderas sjuka människor varje dag som behöver pengar. Ni följer bara lagen heter det. Lagen för andra EU medborgare säger att du bara får vistas i Sverige 3 månader. Ska vi skita i alla lagar menar du?

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Jag har ingen ambition av att vara PK i mina inlägg däremot har jag en ambition av att vara medmänniska och att stå för de jag skriver. Och vi skall definitivt följa de lagar och regler som finns men samtidigt inte vara rädd att förändra lagstiftningen om den inte fungerar. Sverige är inte en enda stor socialbyrå som du tycks tro men vi är ett rikt land som tack vare en humanistisk människosyn och ett välfärdssystem som gör att Sverige är en trygg plats. När du skriver att människor dagligen exkluderas av Försäkringskassan så kan jag med 100% säkerhet säga att du har helt fel? Däremot finns de människor som inte kan få sjukpenning för att de fallit för den bortre tidsgränsen men då får de stöd från Arbetsförmedlingen i tre månader och kan därefter åter söka sjukpenning.

 2. Janne

  Det är lite skrämmande att du som jobbar på Försäkringkassan, inte vet
  vad du talar om!
  För att få hjälp av Arbetsförmedlingen så ska du vara arbetssökande.
  Men i fall jag är deltidssjukskriven så funkar inte det svar du ger!
  För då måste jag avsluta min anställning för att kunna få hjälp av AF!
  Och hur är det då med borgarnas arbetslinje, jag blir en ökad kostnad efter de 90 dagarna som AF ska hjälpa mig med!
  Jag har själv suttit med personer som bara har haft det allternativet!

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Att föra en dialog med dig om en eller flera specifika situationer är rätt svårt så jag avstår. Men Janne du har fel, du eller den som befunnit sig i den situation du beskriver behöver inte säga upp dig/sig. Däremot har den som har ett halvtidsarbete som fungerar men inte kan jobba heltid på de jobbet behov av att få utöka sin förmåga i ett mer lämpligt arbete och då kan man ta tjänstledigt för att med hjälp av FK och AF kunna testa om du har en högre förmåga i annat arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.