Klämda barn

I den politiska debatten diskuteras nu föräldraförsäkringen men diskussionen känns som en diskussion mellan separerade föräldrar där barnen blir klämda. Ingen stannar upp och frågar den andra eller barnet hur man skall hitta en lämplig lösning utan barnen bli klämda mellan Vänsterns kvoteringsiver och Högerns arbetslinje.

Statistiken visar att fler pappor tog ut föräldradagar efter att en första pappamånad infördes så därför utökades de till att en andra pappamånad infördes och resultatet är att bara hälften av papporna använt sig av sina låsta 60 dagar.

Så till en av de viktigaste frågorna av dem alla vad vill de som har behov av försäkringen och hur gynnar det på bästa sätt dem? Hur ser dagens familjebildning ut och hur skulle försäkringen på bästa sätt vara utformad för att ge barnen den allra bästa tillsynen? Jo det gäller helt enkelt att bygga ett system som på bästa sätt ger föräldrar och barn en möjlighet att få kvalitetstid tillsammans och lösningarna för de ser helt olika ut. Det är ju helt beroende på vilken person och situation det gäller.

Gång på gång har frågan på hur dagarna skall delas ställts och gång på gång har svaret visat att svenska folket vill att föräldrar själva ska få välja hur de vill dela på föräldradagarna.

Som mamma, vän och Centerpolitiker skulle jag vilja se en total frihet där försäkringen är uppbyggd så att föräldrarnas självbestämmande ökar ännu mer. Det viktiga är att hitta en modell så att barnet får bästa möjliga vård oavsett om det är pappa, mamma, mormor, farfar eller en barnpedagog som står för den dagliga omvårdnaden.

Låt inte politiska preferenser styra hur föräldrapenningdagarna används utan låt föräldrarna helt fritt få förfoga över Föräldrapenningdagarna oavsett om man är den traditionella kärnfamiljen, stjärnfamilj eller lillgamla med en ensamstående förälder. På så sätt kan varje familj själv avgöra vilken lösning som passar dem bäst för att barnet ska får den allra bästa omsorgen oavsett om de väljer att vara förälder på heltid, driva eget företag, göra karriär, arbeta deltid eller studera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.