Öppna ditt hjärta Stefan Löfven!

Ingen kan undgå att bli bestört över de bilder som kommer till oss från flyktingkatastrofen. Döda små barn som flyter iland på stränder, gråtande förtvivlande människor och tomögda människor som förlorat hoppet.

Hjälporganisationerna har aldrig förr i vår moderna historia behövts så mycket som nu. Samtidigt har människornas godhet aldrig varit så tydlig som nu.

Insamlingar i sociala medier och upprop visar att det trots allt finns hopp om mänskligheten och ett varmt och välkomnande folkligt engagemang. Tänk att Röda korset fick in 2 miljoner på en dag.

Mitt i detta så vill vänster regeringen slopa det skatteavdraget för gåvor till välgörenhet som Alliansregeringen införde 2012. Då gav det en direkt effekt av ett ökat givande. En bakvänd politik från regeringen som jag inte kan förstå eller acceptera.

Hjälporganisationerna själva har räknat ut att de 250 miljoner som regeringen väntar sig att få in, lika mycket förväntas hjälporganisationerna nu att förlora.

Det här kan jag inte acceptera, man kan inte straffa välgörenhet och människor som vill göra gott. Det är ett dråpslag mot ideella organisationer och hårt arbetande ideella människorna som gör allt för att kunna hjälpa mitt i pågående katastrofer.

Människor vill gott och regeringen borde applådera det istället för att slå undan benen för hjälporganisationerna. Öppna ditt hjärta Stefan Löfven!

4 kommentarer

 1. TP

  Öppna ditt hjärta själv. Tusentals människor får varje år sina liv förstörda av försäkringskassans omänskliga behandling. Men det känns väl inte lika viktigt för dig att öppna ditt hjärta för svenskar som blivit sjuka av hårt arbete, dålig arbetsmiljö mm. Inför medmänsklighet, godhet och kärlek till människor på din egen arbetsplats, så blir du kanske trovärdig som en humanist.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Mitt hjärta är öppet. Om du haft en dialog med mig eller följt mina tidigare blogginlägg skulle du aldrig skickad detta inlägg. Du skulle känt till att jag verkligen är intresserad av varje individ och att förändra vissa delar i socialförsäkringen. För mig är alla människor lika mycket värda och jag vill inte ställa grupper mot varandra.

 2. Bergis

  Sanningen bakom 3 årige Aylans tragedi. Sky News

  Syrian boy drowned because his Father wanted new teeth

  https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM#t=52

  3 årige Aylans far härstammade från Damaskus i Syrien. När inbördeskriget bröt ut blev de internflyktingar och hamnade så småningom i Kobane, nära den turkiska gränsen. När staden angreps av IS flydde familjen till Turkiet och fick en fristad i Istanbul. Efter att kurdiska styrkor besegrat IS vid Kobane återvände mamman och barnen till Syrien medan fadern stannade kvar i Turkiet.

  När IS återigen angrep Kobane återförenades familjen i Turkiet. Efter att ha bott på olika platser i Istanbul sökte de sig till ett flyktingläger. Fadern trivdes dock inte i Turkiet och ville lämna landet. För Skynews berättar faderns syster, som är bosatt i Kanada, att det fanns planer på att ta familjen till Kanada. Enligt kanadensiska myndigheter gjordes dock aldrig någon sådan ansökan. Enligt systern berodde det bland annat på att familjen hade svårigheter att få flyktingdokument från FN och utresedokument från de turkiska myndigheterna.

  Fadern hade problem med sina tänder och ansåg sig behöva tandimplantat. Faderns syster i Kanada hade samlat in pengar för detta ändamål. På grund av svårigheter med att föra över en så stor summa pengar, som skulle behövas för tandimplantaten, till Turkiet, så bestämde fadern, faderns syster och faderns pappa att familjen istället skulle ta sig till Europa för att försöka höja sin levnadsstandard och fixa faderns tänder.

  Faderns syster ordnade fram pengar som användes för att betala människosmugglare. Det familjen fick i gengäld var en plats på en överbelamrad båt i dåligt skick. Ingen, inklusive barnen, fick flytvästar av människosmugglarna. Båten gav sig av mitt i natten i dåligt väder. På grund av de höga vågorna drabbades båtens kapten av panik och hoppade överbord efter att ha lämnat över rodret till fadern. Båten kapsjesade kort därefter och fadern försökte, men lyckades inte rädda någon i sin familj. Nu planerar fadern att återvända till Syrien för att begrava familjen där.

  Ovanstående redogörelse är ett referat från medier såsom BBC, Skynews, Canadian press mfl. Om det stämmer så avviker den dock delvis ifrån den dramaturgi som förmedlades av svenska medier under gårdagen och skulle kunna anses öppna fler ingångar och perspektiv, än vad många svenska opinionsbildare och makthavare givit uttryck för.

  • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

   Medias rapportering är inte alltid hela sanningen och det finns många gånger fler perspektiv än det som beskrivs. Trots det har varje flykting sin egen historia. En historia värd att lyssnas på berättad av en världsmedborgare. En världsmedborgare som borde få leva ett fredligt liv istället för att dö under flykt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.